Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

BMW Individual 760Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING: Бляскаво сътрудничество

24.10.2013 18:36

Това, което започва в началото на 90-те години със специално изработеното съвместно с Карл Лагерфелд BMW 750Li, днес се е превърнало в пример за индивидуализиране на най-високо ниво.

BMW Individual Manufaktur е не толкова място, колкото мисъл, която всеки ден се претворява в нови дела: абсолютна ориентация към клиента. Тук всяка визия за ексклузивност се превръща в реалност,” обяснява Фридрих Ничке, управител на BMW M GmbH . Но тук се създават не само уникати. В BMW Individual Manufaktur се създават и специални серии за определени пазари, както и модели в сътрудничество с подходящи партньори, например производителя на часовници Girard Perregaux или познатия производител на концертни рояли Steinway & Sons . Освен от BMW Individual Manufaktur гамата на BMW Individual се допълва и от BMW Individual Kollektion. Тя включва варианти на оборудването, перфектно съгласувани със съответното моделно семейство, например с ексклузивни лакови покрития, висококачествено кожено оборудване и интериорни лайстни.

Стремеж към съвършенство

Благодарение на съвместните проекти с водещи производители през последните години BMW Individual Manufaktur успява да измести границите на възможното и в същото време да постави нови стандарти по отношение на ексклузивността. Най-високата точка в това развитие е BMW Individual 760Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING . ROBBE & BERKING е един от производителите на сребърни изделия с най-богати традиции. Всеки от техните продукти е израз на най-високо занаятчийско майсторство, целта на което е да доставя удоволствие – и то не само в продължение на един живот, а за поколения напред.

BMW и ROBBE & BERKING споделят не само любовта към елегантните класически яхти. Ние имаме еднакви изисквания към нашите продукти: освен чисто техническата функция на преден план винаги стои и радостта на клиента. В същото време тези продукти са олицетворение на идеята за манифактурата – стремежа към занаятчийско съвършенство, непреходна елегантност и любов към всеки детайл. А BMW Individual 760 Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING е великолепен пример за това,” допълва Оливер Беркинг, собственик и управител на ROBBE & BERKING от пето поколение. Адриан ван Хойдонк, главен дизайнер на BMW Group, казва: „При нашето първо посещение в ROBBE & BERKING особено силно впечатление ми направи традиционния висок дял на ръчната изработка и постоянния стремеж към оптималното решение. И тази страст е характерна и за резултата на съвместната ни работа.”

 

BMW Individual 760Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING.

Общото разбиране за естетика, лукс и елегантност достига до необичайни висоти при BMW Individual 760 Li Sterling inspired by ROBBE & BERKING . BМ W Серия 7 е олицетворение на уникалното усещане при шофиране, стилно присъствие и спортна елегантност. Флагманът на BMW се отличава с изискани технологии на задвижването и луксозен комфорт, с което поставя оптималната база за едно особено сътрудничество: съчетанието между ексклузивната занаятчийска изработка и динамичните автомобили от луксозния сегмент на високия клас. „ BMW Individual 760 Li Sterling впечатлява с топлината и душата на занаятчийското изкуство. Оформените на ръка, изразителни повърхности н екстериора и интериора, както и висококачествената изработка на кожените детайли на BMW се съчетават с перфектно изработените на ръка Martel é сребърни повърхности на ROBBE & BERKING до уникално ексклузивна визия.” Коментира Карим Хабиб, главен дизайнер на BMW .

При отговора на въпроса как благородният метал и автомобилът могат да бъдат съчетани, дизайнерите на BMW и на манифактурата за сребро ROBBE & BERKING са били вдъхновявани от съвместната си работа. „Така, както майсторите на среброто сядаха в автомобила, за да го почувстват, така и ние се разхождахме из тяхната работилница и възприемахме настроението и особеностите при създаването на сребърни изделия, за да ги пренесем върху автомобила,” описва работния процес Мартина Щарке, ръководител на дизайна на цветовете и материалите при BMW.

Изисканото сребро придава на интериора и екстериора на BMW Individual 760 Li Sterling неподражаем блясък и го превръща в най-ценния уникат, който е бил създаван от BMW Individual Manufaktur . При това то съвсем не е най-впечатляващо на външен вид, дори напротив: в духа на сдържаното разбиране за лукс и ексклузивност на двата партньора BMW Individual 760 Li Sterling разкрива своите качества едва на втори поглед. Оливер Беркинг обяснява разликата между среброто и другите блестящи материали: „Това е неговият топъл блясък, по който познавачите веднага познават, че това е сребро, а не хром или полиран алуминий.” При BMW Individual 760 Li Sterling типичните за BMW елементи в екстериора са изработени от сребро. Така например бъбрековидната решетка на BMW, страничния декоративен елемент за мощния V12-двигател, както и декоративната лайстна отзад, означението на модела и накрайниците на ауспуховите тръби са с типичното за ROBBE & BERKING масивно сребърно покритие. Емблемите на BMW на предния и задния капак дори са изработени от масивно сребро 925 Sterling Silver . Особен акцент е логото на BMW, което старателно е емайлирано на ръка в бял и син цвят от експертите на ROBBE & BERKING . Дискретният надпис ROBBE & BERKING на задната колона, както и надписите „ ROBBE & BERKING Sterling “ и „ BMW Individual “ на посребрената декоративна лайстна отзад са другите елементи, които подсказват за сътрудничеството. Дълбокият, топъл цвят на каросерията „ Singapur Gra y “ е в красив контраст със сребърните елементи и в същото време е сдържан и въпреки това представителен.

Martel é – най-високата степен на майсторството при обработката на сребро.

Първия сигнал за изживяването в интериора дават старателно изработените дръжки на вратите. Сребристите елементи, изработени с техниката Martel é, украсяват всичките четини дръжки на вратите. След отваряне на вратата погледът първо се плъзга по посребрените лайстни на праговете с надпис ROBBE & BERKING . В интериора пред вас се открива уникална гледка: всички декоративни лайстни са изработени от масивно сребро 925 Sterling и за обработени по техниката Martel é. Тя е известна и като Hammerschlag и е една от най-старите и в същото време сложни техники при коването на сребро. Образуваните от удара с чука вдлъбнатини пречупват светлината многократно, придават органично движение на металната повърхност и в същото време я украсяват. При тази техника полираната до блясък сребърна повърхност се обработва със специален сребърен чук. Важното е ударите никога да не попадат два пъти на едно и също място и въпреки това цялата повърхност да е покрита с удари от чук с еднаква сила. И точно в това се крие предизвикателството: един грешен удар и целия детайл вече не може да се използва. Единствено опитните ръце на ковачите на сребро могат да оформят меките вдлъбнатини, които придават особен блясък на интериора на BMW Individual 760 Li Sterling . Всички Martel é повърхности са изработени от масивно сребро 925 Sterling, което се вижда и от майсторския печат на ROBBE & BERKING и щемпелът с полумесец и корона, който се поставя единствено върху продукти от чисто сребро. В съответствие с това всички декоративни повърхности на BMW Individual 760 Li Sterling са обозначени с щемпела с полумесеца, международният знак за среброто, и короната, символът на Германия, както и от майсторския печат на манифактурата. Полумесецът и короната се виждат и в оформлението на подглавниците, които са изработени на ръка от специалистите по изработка на кожени детайли на BMW Individual . Пълното кожено оборудване BMW Individual Merino с фина структура и цвят Amaro Brown е най-ексклузивната кожена тапицерия, която може да бъде поръчана за едно BMW. На седалките тя е допълнена с контрастни кантове в Opal White . Допълнителните кожени елементи по страничните части на седалката, предната и средната колона, сенниците и областта на вратата подчертават високото качество на интериора. Изживяването в интериора се допълва от тавана от Alcantara, който също е в цвят Amaro Brown. Така BMW Individual 760 Li Sterling предлага най-изисканата комбинация от материали, която може да очаквате от автомобил от луксозния клас. Оборудването на интериора е допълнено от малък знак на почит към близо 140-годишната история на ROBBE & BERKING при производството на сребърни изделия. Над средния тунел отзад са разположени две сребърни чаши и сребърна гарафа, които са изработени ексклузивно за този специален модел.

BMW Individual

От над 20 години BMW Individual е олицетворение на индивидуализирането на най-високо ниво. Клиентът може да оформи и персонализира своя автомобил до много по-голяма степен, отколкото позволява обхвата на серийното и допълнителното оборудване. Гамата на BMW Individual е разделена на две: т. нар. „BMW Individual Kollektion“ и „BMW Individual Manufaktur“. BMW Individual Kollektion съдържа ключовите предложения на BMW Individual и включва всички моделни семейства на BMW и специално подбрано за тях допълнително оборудване с ексклузивни лакови покрития, висококачествено кожено оборудване иинтериорни лайстни. BMW Individual Manufaktur отговаря на желанията, които се простират отвъд гамата на BMW Individual Kollektion . Тук всяко, дори и особено и странно желание на клиента се реализира с изключително старание и прецизност, стига то да не противоречи на изискванията за сигурност, характера на марката или законовите норми. При изпълнението на своята индивидуална BMW мечта клиентът е подпомаган и консултиран от екип от специалисти. Така биват създадени истински уникати, които по уникален начин изразяват индивидуалния характер. Изразът на тези индивидуалности е толкова многообразен, колкото и самите клиенти.

ROBBE & BERKING

Сребърната манифактура ROBBE & BERKING е основана през 1874 година и до днес е семейна собственост, като днес се управлява от Оливер Беркинг, пето поколение на основателите. И до днес качеството на всяко изделие се определя единствено от ръката на ковача на сребро, а не от ограничените възможности на рационалното серийно производство. Това е превърнало ROBBE & BERKING в най-големия в света производител на сребърни прибори за хранене.

Началото през миналия век е било скромно. Почти без финансови средства, разчитайки само на занаятчийските си умения, ковачите на сребро Николаус Кристоф Робе и неговият зет Роберт Беркинг успяват с всяка изминала година да увеличат броя на приятелите на техните майсторски изделия. През 1985 година в семейното предприятие влиза Оливер Беркиг, която днес е управител като пето поколение на основателите, и продължава традициите на известната сребърна манифактура. Според познавачите от цял свят продуктите на фирмата са ненадминати шедьоври на изкуството при обработката на сребро. Така например със сребро на ROBBE & BERKING са обзаведени не само най-добрите ресторанти и хотели, но и повече от половината от големите частни яхти по целия свят.

Коментари
comments powered by Disqus