Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

BMW Серия 2: Спортното лице на "единицата"

25.10.2013 13:35

BMW Group въвежда ново моделно семейство в гамата на BMW. BMW Серия 2 Купе издига радостта от шофирането на компактен автомобил до още по-високо ниво.

Новият модел с две врати е особено впечатляващ благодарение на индивидуалния дизайн на каросерията, палитрата от мощни двигатели и специфичната за модела конструкция на окачването. Така BMW Серия 2 Купе поставя нови стандарти по отношение на динамиката, естетиката и емоционалността в премиум сегмента. Моделът ще бъде въведен на пазара през март 2014 година, като още от старта ще се предлага и версия BMW M Performance - BMW M235i Купе.

Индивидуалният характер на BMW Серия 2 Купе е резултат от ясната диференциация спрямо BMW Серия 1, която се разпознава не само в дизайна, но и при динамичните възможности. Още по-значителни са разликите в сравнение с предишния модел BMW Серия 1 Купе, който беше много успешен с продадени над 150 000 екземпляра по целия свят. В сравнение с него BMW Серия 2 Купе освен с индивидуалното си излъчване впечатлява и с увеличените размери, както и разширените продуктови качества по отношение на технологиите и серийното оборудване. Така се създава едно ново измерение на динамиката на управлението, естетиката и премиум излъчването в компактния сегмент, което вече се означава с числото 2 в името на модела. Повече от 45 години това число е олицетворение на изключителна и спортна радост от шофирането в компактен автомобил с две врати – от старта на моделното семейство BMW 02.

BMW Серия 2 Купе следва традициите на особено динамичните компактни модели на марката, тясно свързана с числото 2 в означението на моделите. С въвеждането на BMW 1600-2 през 1966 година бе създаден нов автомобилен сегмент. Подобните на купе модели с две врати се превърнаха в олицетворение на спортна управляемост и най-интензивна радост от шофирането на компактен автомобил благодарение на старателно настроената и съгласувана техника на задвижването и окачването. Атрактивността на новото моделно семейство се повишаваше и от допълнителните варианти на двигателите, като представеното през 1968 година BMW 2002 се радваше на изключителна популярност и позволи нови целеви групи да се насладят на обещаната от новия слоган „Радост от шофирането”. Най-забележителната модификация бе BMW 2002 turbo с мощност 125 кВт/170 к.с., което бе и първият модел на европейски автомобилен производител, оборудван с турбокомпресор.

BMW Серия 2 Купе – основни акценти:

• Дизайнът на купетата на BMW се отличава с впечатляващ още на пръв поглед баланс между спортен дух и елегантност. Напълно в този дух е оформена и каросерията на BMW Серия 2 Купе, като всички елементи елегантно са пренесени върху автомобил от компактния сегмент. Пропорциите, линиите и оформлението на повърхностите са насочени към подчертаване на пъргавото поведение на автомобила с две врати на пътя, както и на неговата индивидуална естетика. Специфичния за модела език на формите осигурява на BMW Серия 2 Купе не само индивидуална позиция в моделната гама на марката, но и гарантира неподражаемо присъствие в сегмента. Във външния дизайн на BMW Серия 2 Купе комбинира спортното присъствие, мощната пъргавина и уверената елегантност. Интериорът впечатлява с типичната за марката ориентация към водача, както и с модерната функционалност. Повишената индивидуалност на дизайна допълнително подчертава напредъка спрямо предишния модел. BMW Серия 2 Купе е гаранция за радост от шофирането – още по-последователно и интензивно от всякога в премиум компактния сегмент.

• Индивидуалната, уникална на фона на конкурентите автомобилна концепция на BMW Серия 2 Купе автентично се подчертава и от дизайна на каросерията. Автомобилът с две врати е преди всичко купе на марката BMW. Типичните за такъв автомобил дизайнерски елементи са триобемната каросерия с ясно дефиниран багажник и нисък силует, дълъг преден капак, врати с прозорци без рамки и динамично издължена линия на покрива, която плавно прелива в задната част. По този начин оформлението на интериора ярко подчертава особено спортната динамика на BMW Серия 2 Купе, която е резултат на специфичното портфолио от двигатели и съответно настроените компоненти на окачването. Така например четирицилиндровият двигател с мощност 135 кВт/184 к.с. на BMW 220i Купе за пръв път се предлага за компактен модел на марката. А BMW M235i Купе с редовия шестцилиндров двигател с 240 кВт/326 к.с. е най-мощният BMW M Performance автомобил с бензинов агрегат.

• Индивидуалните пропорции на BMW Серия 2 Купе проличават и от каросерията с дължина 4 432 мм, което е със 108 мм повече в сравнение с BMW Серия 1 с две врати. В сравнение с предишния модел BMW Серия 1 Купе каросерията е по-дълга със 72 мм. Широчината е увеличена с 32 до 1 774 мм, междуосието с 30 до 2 690 мм, следата отпред с 41 до 1 521 мм, а отзад – с 43 до 1 556 мм. В същото време височината на автомобила е намалена с 5 до 1 418 мм. Резултатът е много по-просторен интериор, както и увеличена с 20 до 390 л. вместимост на багажника. Освен това в сравнение с предшественика си от BMW Серия 1 новото BMW Серия 2 Купе се отличава и с много по-добра аеродинамика, като при BMW 220i Купе коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,29.

• BMW Серия 2 Купе с ясна визуална диференциация спрямо компактните модели на BMW Серия 1 благодарение на индивидуалния дизайн и увеличената с 11 см дължина на каросерията. Характерни са спортно-елегантни издължени линии с плавно преливаща в задната част линия на покрива; индивидуално оформление на предната и задната част; максималната широчина на каросерията в областта на задната ос подчертава задното задвижване; възможности за индивидуализиране с помощта на Линиите BMW Sport и BMW Modern, както и М Спортния пакет. 

• Нова концепция на моделно семейство от купета със значително увеличени размери спрямо предишния модел BMW Серия 1 Купе; увеличена със 72 мм до 4 432 мм. дължина, широчина с 26 до 1 774 мм., междуосие с 30 до 2 690 мм., предна следа с 41 до 1 521 мм. и задна следа с 43 до 1 556 мм.; увеличен простор в интериора с 19 мм. повече пространство над главите отпред и 21 мм. повече място за краката отзад; вместимостта на багажника е увеличена с 20 до 390 л.; облегалката на задната седалка е разделена и сгъваема на две части или опционално в съотношение 40 : 20 : 40; детайлно оптимизирани аеродинамични качества с понижен както спрямо BMW Серия 1, така и спрямо предишния модел коефициент на аеродинамично съпротивление от 0,29 (BMW 220i Купе).

• Най-висок спортен дух и ефективност в сегмента благодарение на бензиновите и дизеловите двигатели с технология BMW TwinPower Turbo; BMW 220i Купе като първи компактен модел на BMW с варианта на 2-литровия бензинов двигател с мощност 135 кВт/184 к.с.; четирицилиндрови дизелови двигатели със 105 кВт/143 к.с. при BMW 218d Купе, 135 кВт/184 к.с. при BMW 220d Купе и 160 кВт/218 к.с. при BMW 225d Купе; освен това още от старта на продажбите ще се предлага и върховия модел BMW M235i като най-мощния BMW M Performance автомобил с бензинов двигател: трилитров редови шестцилиндров мотор с технология M Performance TwinPower и  240 кВт/326 к.с., специфични за M настройки на компонентите на окачването, аеродинамично оптимизирани детайли на каросерията.

• Допълнително повишение на ефективността чрез всеобхватните технологии на BMW EfficientDynamics включително Air Curtains и автоматична функция Старт/Стоп в комбинация с механична скоростна кутия и автоматична трансмисия; режимът ECO PRO се активира от серийния превключвател на контрола на шофирането, в комбинация с автоматична трансмисия автомобилът разполага и с функцията безмоторно движение, в комбинация с навигационната система на разположение е и предвиждащ асистент.

• Неподражаема, типична за BMW управляемост и висок комфорт на возене благодарение на задното задвижване, надлъжно монтираните двигатели, перфектно балансираното разпределение на теглото между осите и висококачествената техника на окачването; предно окачване с два носача и пружинна стойка и петраменна конструкция отзад със специфични за модела настройки; серийни електромеханично сервоуправление и мощна спирачна система; променливо спортно кормилно управление, опционални М Спортна спирачна система и Адаптивно М окачване с електронно регулируеми амортисьори; система за контрол на стабилността DSC включително DTC и електронен блокаж на задния диференциал серийно; от въвеждането на пазара ще се предлага и механичен М Performance блокаж на диференциала за BMW M235i Купе от програмата на Оригинални BMW Аксесоари. 

• Разработена на базата на отличеното с 5 звезди в краштеста на Euro NCAP BMW Серия 1 високоякостна и устойчива на усукване структура на каросерията; всеобхватна защита на пътниците чрез предни и странични въздушни възглавници, както и въздушни възглавници за глави; оптимизирана защита на пешеходците чрез активен преден капак и дефинирани деформационни зони по предната част на автомобила.

• Висококачествено оформен интериор с ориентиран към водача кокпит; серийна автоматична климатична инсталация; система за управление iDrive в комбинация с радио BMW Professional респективно навигационна система с контролен дисплей с ексклузивния за BMW Flatscreen-дизайн; опционална навигационна система Professional включително Touch контролер; голямо разнообразие от отделения за вещи, поставки и поставки за напитки.

Всеобхватен избор от опционални асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive: незаслепяващ асистент за дългите светлини, адаптивни светлини за завой, асистент при паркиране, камера за обратно виждане, Асистент при шофиране, Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване, автопилот със спирачна функция, разширена интеграция на смартфони и музикални плеъри, Real Time Traffic Information, Online-Entertainment, разширени възможности за достъп до интернет услуги като Facebook и Twitter чрез Apps.

Коментари
comments powered by Disqus