Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Bridgestone стъпи в Европа с гуми за селското стопанство

30.07.2015 09:55

Те са специално проектирани, за да помогнат на земеделските производители да увеличат производителността и доходността си

Най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света Bridgestone стъпи на европейския пазар на гуми за селското стопанство за първи път през 2014 г. Това стана с водещите селскостопански гуми VT-TRACTOR на Bridgestone, които са специално проектирани, за да помогнат на земеделските производители да увеличат производителността и доходността си, като същевременно защитават почвата си и занапред.

Гумите VT-TRACTOR могат да:


-    работят при по-ниско налягане;
-    позволяват по-голяма гъвкавост при по-ниско налягане от стандартните гуми и тези с „подобрена гъвкавост“;
-    монтират се на стандартни джанти;
-    разполагат с грайфер, който намалява приплъзването и уплътняването на почвата, като същевременно предоставя превъзходно сцепление;
-    по-доброто сцепление допълнително намалява експлоатационните разходи чрез икономии на горивото при работа.

Със своята много висока гъвкавост (VF) и модерен дизайн на грайфера гумите Bridgestone VT-TRACTOR могат да работят при по-ниско налягане, с по-голям отпечатък в сравнение със стандартните гуми, което помага на земеделските производители да прибират по-голяма реколта, да работят по-бързо, да поемат по-тежки натоварвания и да консумират по-малко гориво, като същевременно опазват почвата.

Лотар Шмит, директор „Селскостопански и офроуд гуми“ в Bridgestone Европа, обясни навлизането на Bridgestone на европейския селскостопански пазар: „Философията на новите селскостопански гуми от висок клас на Bridgestone се състои в намирането на перфектния баланс между ефективност на земеделското производство и грижата за околната среда. Етикетът „Грижа за почвата с Bridgestone “ е гаранция за гуми, които позволяват на земеделските производители да работят по-ефективно и в същото време – по-устойчиво. По този начин можем да помогнем на земеделските производители да постигат по-високи добиви и по-висока производителност, сега и в бъдеще.“

По-високи добиви с по-малко уплътняване на почвата

Благодарение на специалния си профил, гумите Bridgestone VT-TRACTOR позволяват по-голяма гъвкавост при по-ниски налягания от стандартните гуми и тези с „подобрена гъвкавост“ (IF). Тази много висока гъвкавост (VF) при по-ниско работно налягане (0,8 бара) оставя отпечатък, който е до 26% по-голям от този на основните конкуренти*, като по този начин намалява уплътняването на почвата и помага да се увеличи добива на реколтата на годишна база.

Технология NRO

В допълнение към ползите от VF, гумите VT-TRACTOR могат да се поставят на стандартни джанти, което представлява допълнително предимство. Гумите с VF обикновено изискват по-широки джанти, поради което е необходимо да се закупят нови джанти при преминаване от стандартни гуми към такива с VF. Въпреки това, Европейската техническа организация за гуми и джанти (ETRTO) въведе нов експериментален стандарт, наречен NRO (възможност за тесни джанти), който дава възможност на гуми с VF, които обикновено изискват по-широка VF джанта, да се поставят и на стандартна джанта*.

*За повече информация, моля, прочетете техническата информация за продукта на Bridgestone, за това кои гуми разполагат с NRO етикет и за пълния набор от ширини на джантите, които могат да бъдат използвани за продуктите VT-TRACTOR.

По-добро сцепление за повишаване на производителността

Гумите Bridgestone VT-TRACTOR разполагат с нов дизайн на грайфера, който свежда до минимум приплъзването и уплътняването на почвата, предоставя превъзходно сцепление, а оттам и по-бърза скорост на работа. Тестовете на Bridgestone ** показват, че земеделските производители, които използват гуми VT-TRACTOR, могат да обработват почти по цял хектар дневно в сравнение с други ключови играчи на пазара.

По-ниски експлоатационни разходи

По-високото сцепление допълнително намалява разходите за експлоатация чрез икономия на гориво при работа. В сравнение с гумите на конкурентите, работещи при налягане от 1,0 бар, VF гумите на Бриджстоун при налягане от 0,8 бара водят до икономии на гориво от 36 литра на 50 хектара***.

Гумите Bridgestone VT-TRACTOR могат да поемат товари до 40% по-тежки от стандартните гуми при същата скорост. Това означава по-малко транспортни цикли на пътя, което води до допълнително намаляване на експлоатационните разходи.

Още ползи

С Bridgestone VT-TRACTOR, земеделските производители спестяват и време, защото не трябва да спират и да променят налягането в гумите, когато излизат от полето на пътя и обратно. В допълнение, гумите VT-TRACTOR правят управлението на превозното средство по-лесно и по-удобно, което е важно предимство при дълъг и изморителен ден. По-гъвкавата странична стена на гумата поема неравностите на пътната настилка, а по-дългите грайфери предлагат по-гладко шофиране.

Новата гама на Bridgestone е насочена към нарастващия сегмент на селскостопански гуми от висок клас и е предназначена за големи земеделски производители и оператори, използващи най-новите високоскоростни превозни средства. Гумите VT-TRACTOR вече се предлагат в цяла Европа с размери от 28 до 42 инча.

Разработено в Европейския технически център

Гумите Bridgestone VT-TRACTOR са разработени и тествани в Европейския технически център (TCE) в Рим, Италия – Европейският развоен център на Бриджстоун, и се произвеждат единствено в завода „Пуенте Сан Мигел“ (PSM) в Испания.

TCE играе водеща роля при изследването на материали, проектирането на гуми, производството на прототипи, както и при всички форми на тестване на закрито. В рамките на общия комплекс от 32 хектара, на около 17 000 кв. м. закрита площ са разположени редица съоръжения за проектиране и разработка.

Възможността за тестване на TCE беше допълнително разширена с въвеждането на специален барабан с диаметър три метра, който позволява проверката на всякакви размери на закрито преди полевите изпитания. Повече от 200 гуми са тествани, за да се потвърди производителността на VT-TRACTOR (на закрито, на открито и на полето).

Гумите VT-TRACTOR са разработени в TCE от групата за разработка на селскостопански гуми – екип, изцяло посветен на продуктите за селското стопанство.


Bridgestone – световен лидер при селскостопанските гуми

В продължение на десетилетия Bridgestone е в челните редици на сегмента на селскостопански гуми чрез своята легендарна марка Firestone. Благодарение на дългогодишния си опит и добра репутация, Firestone е водещата марка селскостопански гуми в света със силно присъствие в Европа. Неотдавнашната актуализация и разширяване на гамата продукти Firestone позволи на Bridgestone да посрещне близо 95% от търсенето на пазара на автомобилни гуми за трактори. Новите гуми Bridgestone VT-TRACTOR ще отговорят на нуждите на сегмента на селскостопански гуми от висок клас.* Въз основа на вътрешни тестове на Bridgestone, проведени в Бернбург (Саксония-Анхалт, Германия) с размери IF 600/70 R30 и IF 710/70 R42 (при налягане от 1,2 и 1,0 бара) и VF 600/70 R30 и VF 710/70 R42 (при налягане от 1,0 и 0,8 бара), използвайки технологията за визуализация на налягането XSENSORTM.

** Въз основа на вътрешни тестове на Bridgestone, проведени в Бернбург (Саксония-Анхалт, Германия) с размери IF 600/70 R30 и IF 710/70 R42 (при налягане от 1,2 и 1,0 бара) и VF 600/70 R30 и VF 710/70 R42 (при налягане от 1,0 и 0,8 бара), използвайки теглещ трактор със спирачен трактор за симулиране на натоварването.

*** Въз основа на вътрешни тестове на Bridgestone, проведени в Бернбург (Саксония-Анхалт, Германия) с размери IF 600/70 R30 и IF 710/70 R42 (при налягане от 1,2 и 1,0 бара) и VF 600/70 R30 и VF 710/70 R42 (при налягане от 1,0 и 0,8 бара), използвайки обемна техника за измерване на горивото.

За Bridgestone Европа

Bridgestone Sales Italy S.R.L. е централно координиращо звено за т.нар. Южен регион - един от шестте търговски региона на Bridgestone. Освен Италия, Южният търговски регион обхваща още 13 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Косово, Македония, Малта, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора, с общо 200 служители. В Европа Bridgestone има 13 000 служители, разполага с научноизследователски и развоен център, както и с 8 завода. Базираната в Токио корпорация Bridgestone е най-големият производител на гуми и други каучукови изделия в света.


Коментари
comments powered by Disqus