Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Новите модели на Opel: Зимна приказка вместо леден кошмар

08.12.2014 15:52

Дните стават все по-кратки, а температурите се понижават, проблемите на шофьорите нарастват

•    Ярка светлина в нощта – биксенонови предни светлини с голям обхват
•    Отлична видимост независимо от условията – отопляемо челно стъкло ThermaTec
•    Топлина в рамките на секунди – отопление на волана и предните седалки
•    Безопасност през цялата зима – пет съвета за шофиране на сняг и лед


Дните стават все по-кратки, а температурите се понижават. Шофирането през есенните и зимни месеци много често е свързано с непредвидими промени в метеорологичната и пътната обстановка, ограничения по отношение на комфорта на пътуване и повишаване на рисковете за безопасността. Автомобилите Opel се противопоставят на тези негативни явления, предоставяйки на клиентите на марката многобройни предимства по отношение на комфорта и безопасността – при това не само при моделите от средния клас. Дори при най-малките представители на гамата като новия Opel Corsa например, се предлагат модерни интелигентни решения. Отопляемото челно стъкло ThermaTec, отопляемите странични външни огледала, самозатъмняващото се вътрешното огледало за обратно виждане и биксеноновите предни светлини отлична видимост и осигуряват пълно удоволствие от пътуването с новата Corsa независимо метеорологичните и пътни условия.

“Направили сме всичко възможно водачите на автомобилите Opel да пътуват приятно и безопасно през цялата година – дори тези, които се радват на по-малките ни и достъпни модели като новата Corsa. За тази цел нашите модели предлагат множество „интелигентни” технологични решения, които гарантират сигурно и приятно достигане до крайната точка на пътуването и нерядко могат да се открият само при представителите на по-високите пазарни сегменти,” споделя Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване в Opel Group. “Corsa ще ви предложи пълен комфорт на пътуване дори и в най-лютия студ.”

Ограничена видимост през зимата? Не и при новата Corsa!

Когато става дума за безопасност на пътя, видимостта е от ключово значение. Когато навън е студено, а вътре е влажно или топло, предното стъкло често може да се замъгли така, че да не се вижда нищо през него. Предлаганото по желание като допълнително оборудване челно стъкло ThermaTec гарантира пълна и изцяло лишена от ограниченията на леда и снега видимост за водача. Само с едно натискане на бутон, притесненията от запотяването вследствие на кондензиралата влага изчезват напълно. Отоплението на задното стъкло и отопляемите странични огледала дават възможност на водачите да получат неограничена видимост към обстановката зад автомобила. Вътрешното огледало с автоматична функция за затъмняване е още едно от предимствата на модела при шофиране в тъмната част от денонощието. В момента, в който движещият се отзад автомобил навлезе в полезрението на водача огледалото автоматично се затъмнява. От друга страна, биксеноновите предни светлини с дневна функция с LED елементи и функция за осветяване на маневрите на кръстовища са отлично пригодени за работа в лоши метеорологични условия с лоша видимост. Пътуващите до работното място всяка сутрин обикновено потеглят по тъмно и рядко се прибират преди нощта да се спусне над кратките зимни дни, което със сигурност ще ги накара да оценят високо възможностите на свръхмодерната технология на светлините на Opel.

На път при лоши метеорологични условия? Opel намалява стреса и повишава комфорта на вашето пътуване.
Многобройните модерни технологии в областта на ходовата част и задвижването също допринасят за повишаване на безопасността, спомагайки едновременно с това за намаляване на стреса при шофиране на хлъзгава настилка от паднали листа или замръзнала влага. Такива технологии са електронната програма за стабилност ESPPlus и електронния контрол на сцеплението с настилката TCPlus, които коригират оптимално поведенито и траекторията на автомобила с активна намеса върху двигателя и спирачната система. Разбира се, системата ABS с контрол на поведението в завой Cornering Stability Control и функцията за подпомагане на водача при внезапно спиране Brake Assist също са част от серийното оборудване на модела и гарантират максимална стабилност в поведението на пътя.
Допълнително предимство: Също както и своя предшественик, новата Corsa cе предлага с отопление на седалките и волана. В рамките само на минута, вие ще можете да се насладите на приятна топлина в купето независимо от това колко ниски са температурите отвън. Предлаганата по желание система за допълнително отопление (налична за много от моделите на Opel) с дистанционно управление или таймер с възможност за програмиране на времето за включване затопля интериора на колата предварително, което дава възможност на водача и неговите спътници да влязат във вече добре затоплен автомобил преди да потеглят на път.

Готови ли сте за зимата? Моделите на Opel са.

В същото време новата Corsa не е единственият модел на марката Opel, който предоставя на водачите изключителни предимства по отношение на безопасността  при движение в тъмната част от денонощието и през мрачните и студени месеци от годината. Биксеноновите предни светлини в съчетание с модерната система за адаптивното им управление AFL+ (Adaptive Forward Lighting) се предлагат и в много други модели като Astra, Insignia, Mokka и Zafira Tourer.

Възможността за промяна на характеристиките на светлинния лъч на ксеноновите светлини позволява автоматичната му и оптимална адаптация към различните пътни и метеорологични условия с различно разпределение на светлинния поток, което да осигури максимална безопасност на всички участници в движението. Пълният пакет функции на системата с до десет различни режима гарантира спокойно и комфортно пътуване нощем или в условия на влошена видимост.

Наред с това, модели като Mokka, Insignia и Insignia Country Tourer са оборудвани с aдаптивна система за двойно предаване. Когато е необходимо, системата преминава моментално от предно предаване към задвижване на четирите колела, осигурявайки най-доброто възможно сцепление при движение на сняг или заледена настилка.
Моделите на Opel са подготвени, водачите също трябва да бъдат
Марката Opel прави всичко възможно, за да направи шофирането през студения сезон максимално комфортно и безопасно, предлагайки многобройни системи за повишаване на сигурността и комфорта на водача и пътниците във всички свои модели – от малкия ADAM и Corsa до Zafira Tourer. Независимо от тези усилия обаче, водачът продължава да играе ключова роля:

•    Използвайте специални зимни течности: благодарение на тях резервоарът на чистачките, тръбопроводите и дюзите няма да замръзнат и ще работят безотказно в моментите, когато осигуряването на оптимална видимост е наистина важно.
•    Проверете състоянието на антифриза на охладителната система на двигателя или поискайте вашият дилър на Opel да го провери. Охлаждащата течност има роля и в студено време и може да я върши само, ако запазва течното си състояние.
•    Зимни гуми: зимните гуми осигуряват по-добро сцепление и спомагат за съкращаване на спирачния път при ниски температури и хлъзгава настилка. През зимата сместа на летните гуми се втвърдява, което води до хлъзгане при ниски температури – негативен ефект, който специалните смеси на зимните гуми предотвратяват ефективно, осигурявайки много по-добра степен на сцепление.
•    Вериги за сняг: веригите трябва да се поставят при заснежена и заледена настилка, а процедурата по монтажа им трабва да бъде тренирана предварително в по-благоприятни условия. Трябва също така да се убедите, че размерът на веригите отговаря на този на използваните колела и зимни гуми. И не на последно място – веригите могат да ви спасят в екстремна ситуация само, ако ги държите в готовност в багажника.
•    Шофирайте предвидливо и избягвайте резките маневри – така ще си осигурите спокойствие и сигурност на пътя.
•    Планирайте повече време: много често снеговалежите и резките промени във времето през зимата идват неочаквано. Независимо от това колко добре ви изглежда с новата снежна премяна, преди потегляне автомобилът трябва да бъде изчистен напълно от снега и леда. В тази процедура следва да бъдат включени и страничните прозорци и покрива (системата ThermaTec ще се погрижи за почистването на челното стъкло). Ако почистването е било извършено съвестно, внезапното спиране няма да бъде съпроводено с „лавина” върху предното стъкло, която да ви направи напълно слепи, а другите водачи ще ви бъдат много благодарни за това, че от покрива ви не се отделят снежни топки, насочени към тях. И разбира се, добре почистеният автомобил ще ви спести сигурна глоба от контролните органи.
 


Коментари
comments powered by Disqus