Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Новите Sandero, Sandero Stepway и Logan

29.09.2020 10:09

Dacia предлага семпли, просторни, надеждни и здрави автомобили, на най-добрата цена

Dacia е начело в насърчаването на „разумното“ потребление на автомобилите и сега повече отвсякога отговаря на реалните очаквания на своите клиенти. Тя предлага семпли, просторни, надеждни и здрави автомобили без излишни екстри, на най-добрата цена на пазара. 

Моделите Sandero, Sandero Stepway и Logan въплъщават ДНК-то на Dacia. Емблематичен и много популярен модел, Dacia Sandero е най-продаваният автомобил в Европа на пазара на частни клиенти от 2017 г. и най-продаваният Dacia модел с почти 2,1 милиона продадени автомобила, което представлява 32% от продажбите на автомобилния производител от 2004 г. насам. Dacia Sandero Stepway, по-приключенската версия, представлява 65% от всички продажби на Sandero, с повече от 1,3 милиона продадени автомобила.  

Новите Dacia Sandero, Sandero Stepway и Logan са обновени въплъщения на духа на своите предшественици. Те продължават да се предлагат на много конкурентна цена, която дава на клиентите по-голям достъп от всякога до автомобилите с най-доброто съотношение качество/цена на пазара.

Новата Dacia Sandero: Модерен и здрав хечбек

Новата Dacia Sandero се отличава с уникален, модерен, солиден и изцяло нов екстериорен дизайн. Dacia повтаря своята формула за успех, като запазва същите общи размери: компактни отвън и с още повече пространство отвътре за по-голяма функционалност. 

Съвременен и динамичен дизайн

Със своите рамене и подчертани арки на колелата, новата Dacia Sandero излъчва силен характер и здравина. Линиите на силуета обаче са по-плавни, с по-наклонено предно стъкло, по-нисък покрив (с 1 см) и плавно спускаща се покривна линия с радио антена в края. Пътният просвет е непроменен (133 мм в натоварено състояние), но новата Dacia Sandero изглежда снижена и по-здраво стъпила на земята с по-широки следи и с изравнени с каросерията колела.

Изцяло нова светлинна итентификация 

Предните и задните светлини разкриват новия Y-образен LED светлинен подпис на Dacia, който придава на новата Dacia Sandero силна идентичност. Хоризонтална линия свързва двете светлини, както отпред, така и отзад, и се простира в съответните им LED линии, създавайки по-силно визуално присъствие на автомобила.

LED фаровете, предлагани като стандартно оборудване при всички нива на оборудване, увеличават видимостта през нощта (с 37% по-дълъг и с 9% по-широк лъч). 

Изравнени с каросерията колела 

Изразителните  арки на колелата разкриват 15- или 16-инчови, изравнени с каросерията колела. От второто ниво на оборудване те разполагат с джанти Flexwheels, чийто внимателно проектиран дизайн умело възпроизвежда този на „истинските“ алуминиеви джанти, също налични в размер 16 инча. Високият пътен просвет (133 мм) предлага голяма свобода в начина на ползване.

Практичен дизайн 

Дизайнът на дръжките на вратите разкрива фокус върху качеството и по-ергономичната форма. Повечето версии вече имат електрическо отваряне на багажника върху долната секция на задната врата, което подобрява външния вид и практичността. Новата форма на вратите и страничните огледала усъвършенства аеродинамиката на автомобила, като същевременно намалява въздушния шум за пътниците. Вътре арматурното табло съдържа вложка с покритие от текстил, докато вентилационните отвори се отличават с изцяло нова форма. В Dacia подобряването на усещането за качество означава комбиниране на удоволствие с практичност.

Новата Dacia Sandero Stepway: По-изявен дизайн за приклйчески облик

Със своя увеличен пътен просвет Dacia Sandero Stepway е функционалният авантюрист в гамата на Dacia. Изявеният интериорен и екстериорен дизайн е смело изявление за бягство от рутината и страст към приключения. Подчертаното разграничаване от новата Dacia Sandero подсилва облика на кросоувър и ДНК-то на новата Dacia Sandero Stepway.

Атлетичен екстериорен дизайн 

Новата Dacia Sandero Stepway е незабавно разпознаваема отпред с уникалния си оребрен и по-издут преден капак, хромираното лого Stepway под предната решетка и извитите калници над фаровете за мъгла. Предната и задната броня включват метална защитна кора в цвета на каросерията, предназначена да предпазва оригиналния цвят от ежедневните драскотини.

Характеристики на кросоувър 

Новата Dacia Sandero Stepway съдържа общоприетите елементи от дизайна на кросоувърите с увеличен пътен просвет от 174 мм (увеличение от 41 мм в сравнение с Dacia Sandero, предимно от по-големия диаметър на гумите), покривни рейки с логото, големи уширения на калниците и специално текстурирани усилени долни части на вратите.

Джанти Flexwheels

Стандартните версии са оборудвани с 16-инчови джанти Flexwheels, чийто внимателно проектиран дизайн възпроизвежда този на „истинските“ алуминиеви джанти, които също се предлагат като опция. Ексклузивните за версията Stepway 16-инчови джанти с ефект „диамант“ също са налични като опция за по-изявен външен вид на кросоувър.

Модулни рейки на покрива 

Покривните рейки на Dacia Sandero Stepway може да изглеждат така, сякаш са просто привлекателен визуален елемент, но могат също и да се регулират. С помощта на ключ, разположен в жабката, те могат лесно да бъдат демонтирани само за няколко секунди и да се превърнат в стойка на покрива с товароносимост от 80 килограма - същата като при стандартните покривни рейки. Тази сложна и патентована система е пример за всичко, което Dacia означава: умни, практични, семпли и надеждни системи. 

Уникален интериорен дизайн

Интериорната тапицерия е персонализирана с логото Stepway, а панелите на вратите и арматурното табло съдържат вложки и кантове от оранжев текстил.

Новата Dacia Logan: Нов подход към емблематичния семеен седан 

Новата Dacia Logan е емблематичен модел – това е утвърденият семеен седан на Dacia, който промени автомобилния пазар през 2005 г., като направи новите автомобили достъпни за повече хора. 15 години по-късно и все още в съответствие с първоначалните си ценности, най-новото поколение осигурява още повече комфорт и безпрецедентно пространство.

Екстериорен дизайн 

Изцяло новият дизайн на Dacia Logan е по-плавен, с увеличение от 3,6 см на дължина, по-дълго междуосие и намален заден надвес. Автомобилът е с по-елегантна форма, с по-наклонено предно стъкло и покрив, снижен с един сантиметър. Плавната покривна линия, радио антената в края на покрива и леко смалените странични стъкла създават по-динамичен облик на цялостния дизайн. Част от характеристиките са като тези на новата Dacia Sandero, като Y-образния LED светлинен подпис, изравнените с каросерията колела и висококачествения дизайн на някои елементи (като дръжките на вратите).

Купе с размери за семейство

 Новата Dacia Logan е семеен автомобил, предназначен да се грижи за пътниците на борда. Разстоянието за коленете на пътниците отзад е увеличено с 42 мм, за да стане едно от най-добрите в класа. На гърба на новите предни седалки според необходимостта може да се сгъва и разгъва самолетен тип масичка с поставка за чаша. Дължината може да се регулира до 70 мм, което я прави подходяща за всеки размер на тялото и за всяко изискване.

Багажник 

Багажникът на новата Dacia Logan е един от най-големите при седаните в сегмент B с общ капацитет от 528 литра – увеличение от 18 литра и с около 200 литра повече в сравнение с новата Dacia Sandero. Прагът на товарене е снижен с 19 мм за по-лесен достъп до багажника.

Новата Dacia Logan предлага дистанционно централно заключване и отключване и отваряне на багажника като стандартна функция при всички нива на оборудване с помощта на бутон на ключа или чрез картата „Свободни ръце“. Багажникът се затваря ръчно.

Мултимедийна система 

Новите Dacia Sandero, Sandero Stepway и Logan предлагат три различни мултимедийни системи: Media Control, Media Display и Media NAV.

С Media Control смартфоните могат да бъдат поставени на интелигентна, с възможност за отстраняване поставка за смартфон пред водача, за да се превърнат в дистанционна мултимедийна система чрез новото безплатно приложение Dacia Media Control и Bluetooth или USB връзка. Системата осигурява лесен достъп до радио, музика, телефонни разговори, съобщения, приложения за сателитна навигация и много други функции като гласово разпознаване SIRI и Android. Бутоните са леснодостъпни на волана (за радиото) или зад него (за сателитната навигация), за да се осигури по-безопасно шофиране.

Без смартфон, свързан към Media Control, на разположение са радио и възпроизвеждане на файлове чрез USB порта.

Оборудването включва два високоговорителя, Bluetooth и USB връзка и 3,5-инчов TFT дигитален дисплей между циферблатите, където са изведени и радио настройките.

С Media Display конзолата разполага с голям 8-инчов сензорен екран, разположен отгоре. Купето е оборудвано с четири високоговорителя. Екранът е леко наклонен към водача за по-добра видимост и ергономичност. Дизайнът е елегантен, а интуитивният, лесен за използване интерфейс е съвместим с Bluetooth и със системите за смартфони Android Auto и Apple CarPlay. Нов раздел „Car“ осигурява достъп до специфични настройки на системите в помощ на водача (ADAS).

С Media NAV мултимедийната система вече разполага и с вградена навигация и безжична свързаност за Apple CarPlay и Android Auto. Аудиосистемата съдържа не по-малко от шест високоговорителя.

Гама бензинови двигатели по Euro 6D-Full

Тези двигатели са в съответствие със стандарта Euro 6D-Full, който ще влезе в сила на 1 януари 2021 г.

·SCе 65 (не е наличен за Dacia Sandero Stepway): 1-литров 3-цилиндров двигател с атмосферно пълнене, от входно ниво, съчетан с 5-степенна механична трансмисия.

·TCе 90: 1-литров 3-цилиндров двигател с турбокомпресор, съчетан с 6-степенна механична трансмисия или с автоматична трансмисия CVT.

·TCе 100 ECO-G: Нов 1-литров 3-цилиндров двигател, работещ с два вида гориво бензин и LPG, съчетан с 6-степенна механична трансмисия.

Два типа гориво

 Dacia е единственият автомобилен производител, който предлага двигател с два вида горива - бензин и LPG, в цялата си гама пътнически автомобили, обозначени с етикета ECO-G. Тази технология, изпробвана и тествана с двигателя TСe 100 ECO-G, е интегрирана в заводите на Dacia, което гарантира нейната безопасност и надеждност. Гаранционният срок на производителя, разходите и честотата на обслужване и капацитетът на багажника са същите като тези на бензиновия вариант (резервоарът за LPG е разположен на мястото на резервната гума). При задвижване с LPG новата Dacia Sandero ECO-G отделя средно с 11% по-малко емисии на CO2 от еквивалентен бензинов двигател. Тя също така има работен пробег от над 1300 км с двата резервоара: 50 литра за резервоара за LPG, което е увеличение с осем литра спрямо предишното поколение LPG Sandero (капацитетът е лимитиран до 40 литра, тъй като пълненето е ограничено от съображения за безопасност) и 50 литра за резервоара за бензин. 

С Dacia LPG горивото съчетава управляемост и комфорт с ниски емисии на CO2 и голям пробег.

Автоматична трансмисия CVT 

С новата автоматична трансмисия CVT (Continuously Variable Transmission - Непрекъснато променлива трансмисия), смените на предавките са незабележими, а усещането при шофиране е за по-бързи реакции (с по-добро ускорение). Тази трансмисия заменя Easy'R и когато се комбинира с двигателя TСe 90, намалява разхода на гориво (благодарение на по-лека скоростна кутия и по-добро управление на двигателя) и емисиите на CO2 (11% намаление при новите Dacia Sandero и Logan и 4% при новата Dacia Sandero Stepway).

Stop&Start 

Функцията Stop&Start е налична с двигатели TCе 100 ECO-G, TCе 90 и Sсе 65. Изключването на двигателя при спиране на автомобила - чрез използване на спирачния педал при автоматична трансмисия или чрез превключване на свободна предавка при механична трансмисия, предотвратява всякакво изпускане на замърсители, вибрации и шум. Двигателят се рестартира почти мигновено. Функцията Stop&Start може да се изключи ръчно чрез бутон в центъра на арматурното табло.

 

Коментари
comments powered by Disqus