Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Приемат поръчки за новия Opel Corsa от 1 юли

02.07.2019 10:26

Малко след електрическата версия, производителят представя и Corsa с класически ДВГ

Шестото поколение на Opel Corsa вече се движи в бързата лента. Много скоро след показването на електрическата версия, Opel представя и Corsa с класически двигатели с вътрешно горене – по-ефективни, по-авангардни и по-динамични от когато и да било. Продажбите на дългият 4,06 метра петместен малък автомобил на германския автомобилен производител стартират с изключително икономични бензинови и дизелови двигатели с мощност от 55 кВт (75 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.). Умереният разход на гориво и динамичният потенциал са характерни за всички задвижващи агрегати (разход на гориво по NEDC : градски 5.4-3.7 л/100 км; извънградски 4.1-2.9 л/100 км; комбиниран 4.6-3.2 л/100 км, 105-85 г/км емисии на CO2; WLTP : комбиниран 6.4-4.0 л/100 км, 144-104 г/км CO2; всички стойности са предварителни).

“Реакцията на представянето на напълно електрическата Corsa-e – един електромобил за всеки – е невероятна”, отбелязва изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер. „Corsa с класически двигатели с вътрешно горене ще последва стъпките и. Двигател с вътрешно горене или електрическо задвижване? При Opel, благодарение на мултиенергийната платформа и двете са възможни в един модел. Изборът е за клиента.”

Гамата от трансмисии се увенчава от осемстепенна автоматична предавателна кутия. Цялостното спортно впечатление се подчертава от леката конструкция и ниската позиция на седене на водача. В допълнение, пасивната безопасност е на изключително високо ниво, а ходовата част и кормилното управление са прецизно настроени от инженерите на Opel. Всички тези качества са на разположение още при базовата версия. Също толкова убедителни са авангардните системи за асистенция, иновативната инфоразвлекателна система и отличното съотношение цена-качества. Благодарение на Corsa своя дебют в този сегмент прави прецизна осемстепенна автоматична трансмисия. За подобна цена никога не се е предлагала по-високотехнологична и динамична Opel Corsa.

Широко плато на въртящия момент за бензиновите двигатели: изключителна динамика

Високата ефективност и живата динамика са характерни черти на новите мотори. Вътрешното триене и, съответно, загубите са намалени до минимум. Турбокомпресорът също реагира незабавно, а големият въртящ момент е наличен още от ниски оборотни режими. Максималният въртящ момент при версията 1.2 със 74 кВт (100к.с.) е 205 Нм; върховата версия с 96 кВт (130к.с.) разполага с 230 Нм. Максималният въртящ момент се разпростира в широк диапазон от оборотни режими, в резултата от което и двата двигателя се отличават с отличната си динамика. Поне 95 процента от максималния въртящ момент е на разположение в диапазона между 1,500 и 3,500 об./мин – в комбинация с ниското тегло, отличната аеродинамика и оптимизираните предавателни числа на трансмисията, това позволява отлични динамични качества на автомобила.

Подобряването на ефективността се е отразило и на динамичните параметри. Новата Corsa с 96 кВт (130к.с.) постига максимална скорост от 208 км/ч, докато нейният предшественик се нуждаеше от 15 процента повече мощност (110 кВт/ 150 к.с.) за да достигне 207 км/ч. С ускорение от нула до 100 км/ч за 8.7 секунди, новият модел е с 0.2 секунди по-бърз от своя предшественик. По също толкова  впечатляващ начин стоят нещата със 1.2 turbo със 74 кВт (100к.с.). С максимална скорост от 188 км/ч, тя е с 3.0 км/ч по-бърза от предлагащия подобни параметри предишен модел. В зависимост от трансмисията, той ускорява от нула до 100 км/ч за около 10.0 секунди – с 1.0 сек по-бързо (всички данни са предварителни).

В допълнение към двигателите, подобренията в задвижването включват и трансмисиите.
•    Базовият двигател с 55 кВт (75 к.с.) е оборудван с петстепенна механична трансмисия стандартно.
•    При агрегата със 74 кВт (100 к.с.), клиентите могат да избират измежду шестстепенна механична и прецизната и комфортна  осемстепенна автоматика. Адаптивните програми за превключване и технологията Quickshift са израз на най-високи технологии в сегмента на Corsa. Водачите могат да превключват предавките сами с лостчета на волана.
•    Върховият двигател, с 96 кВт (130 к.с.) 1.2 Direct Injection Turbo винаги се комбинира с осемстепенна автоматична трансмисия.

Високи технологии и висока ефективност:

Трите бензинови двигателя се допълват от пъргав 1.5-литров дизел с мощност от  75 4кВт (102 0к.с.) с максимален въртящ момент от 250 Нм (предварителни данни за разхода на гориво по NEDC1: градски 3.8-3.7 л/100 км; извънградски 3.0-2.9 л/100 км; комбиниран 3.3-3.2 л/100 км, 87-85 г/км CO2; WLTP2: комбиниран 4.6-4.0 л/100 км, 122-104 г/км CO2, предварителни данни).

За оптимална обработка на отработилите газове и намаляване на емисиите в тях се използва технология с пасивен оксидационен катализатор/NOx абсорбиращо устройство, AdBlue инжектор, SCR система и дизелов филтър за твърди частици (DPF) – всичките групирани в компактно общо устройство, разположено съвсем близо до двигателя. NOx абсорбиращото устройство служи като катализатор по време на работа на студен двигател, елиминирайки NOx емисиите при температури под прага на задействане на SCR системата.

Феновете на електрическата мобилност, разбира се могат да си поръчат Corsa-e. Благодарение на възможностите на общата модулна платформа CMP, един и същ модел може да се задвижва от различни агрегати.

Изчистено тяло: най-лекият вариант тежи по-малко от 1000 кг

В допълнение към новите динамични двигатели на Corsa, конструкцията с ниско тегло също допринася за добрата динамика. Най-леката версия на модела от ново поколение дори слиза под магическото число от 1000 кг. Без водача, петместната версия тежи едва 980 кг. В сравнение с предшественика, този моделен вариант е с над 108 кг по-лек. Това означава намаляване на теглото с около 10 процента, въпреки че моделът запазва близка до тази на предшественика дължина от 4.06 метра. Суровата каросерия е с около 40 кг по-лека, компактните трицилиндрови двигатели тежат с около 15 кг по-малко от четирицилиндровите от предишното поколение. Алуминиевият преден капак е по-лек с 2.4 кг от стоманения и по-малък капак на предишното поколение. Седалките също са били поставени на диета. Оптимизираната им структура спестява 10 кг тегло.

Динамиката на новата Corsa е в унисон със спортния и дизайн – особено когато е в двуцветно съчетание. Линията на покрива е оформена като на купе, с 48 мм по-ниска от тази на предшественика, без компромиси по отношение на мястото за главите на водача и пътника до него. Първият сега седи по-ниско с 28 мм. Управляемостта и динамиката на пътя са облагодетелствани от ниския център на тежестта и предлагат бърза реакция и повече удоволствие от шофирането. 

Демократизация на технологиите: авангардни системи за асистенция и матрични светлини

В новата Corsa, Opel предлага технологии и системи за асистенция които клиентите познават само от по-големи автомобилни класове. Истински уникални са адаптивните незаслепяващи предни матрични LED светлини IntelliLux LED®, които Opel прави широко достъпни за първи път в малкия автомобилен сегмент. Осем LED елемента се контролират от предна камера с висока резолюция от последно поколение и непрекъснато адаптират светлинния сноп в зависимост от ситуацията на пътя и околността. 

Високотехнологични системи за асистенция като разпознаване на пътните знаци и базираният на радар автоматичен темпоматadaptive cruise control, както и защитата на външните панели на каросерията с помощта на сензори също допринасят за безопасността. Последната предупреждава водача ако има опасност от контакт на страничните части на автомобила с външни обекти (като стълбове или стени) при маневриране със скорост от под 10 км/ч. Налице са и системи като асистент за наличие на обект в сляпата зона на водача, пилот за паркиране и 180-градусова панорамна задна камера. Дебют в Corsa прави и асистентът за запазване на лентата на движение. Ако въпросната разпознае непреднамерена тенденция за смяна на лентата тя предупреждава водача с мигащ сигнал и леко коригиращо завиване (повече за широката гама от системи за асистенция на водача в новото поколение Corsa тук).

Водачът и пътниците на Corsa могат да разчитат на първокачествено забавление с нова гама от инфоразвлекателни системи включващи Multimedia Radio, Multimedia Navi със 7.0-инчов цветен сензорен екран и върховата Multimedia Navi Pro с 10.0-инчов цветен сензорен екран. В допълнение, Corsa предлага също новата телематична услуга "Opel Connect" като опция. Навигация на живо с информация за трафика в реално време и актуалните цени на горивата, заедно с директна връзка с аварийни служби и обаждания при инцидент правят пътуванията по-приятни за водача и пътниците.

Направете своя избор: екстремно спортната Corsa GS Line, комфортна Corsa Elegance

Новата Corsa се предлага с четири нива на оборудване. Дори базовата версия предлага множество технологични и подобряващи комфорта системи, например  типичните за Opel технологии, като отопление на волана и кожените седалки с масажна функция за тази на водача. Системите за асистенция, например, включват предупреждение за опасност от удар отпред, интелигентен темпомат, асистент за запазване на лентата и разпознаване на знаци за ограничение на скоростта. Над базовата версия, три линии на оборудване с различни акценти са насочени към различни клиентски групи. Corsa Edition добавя най-популярните екстри, Corsa Elegance е насочена към максимален комфорт, а Corsa GS Line добавя спортни елементи. Тази философия при оборудването, която Opel представя за първи път в  Corsa, скоро ще бъде налична и за други модели на Opel.

Коментари
comments powered by Disqus