Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Първа среща с BMW Серия 2 Active Tourer у нас

29.09.2014 11:31

От 27 септември в Европа и България започват доставките на новия модел

От 27 септември в Европа и България започват доставките на новото BMW Серия 2 Active Tourer. Премиерата на автомобила в България е в рамките на международната обиколка на BMW Серия 2 Active Tourer GET ACTIVE, в рамките на което над 250 потенциални клиенти от цялата страна ще могат да изпитат качествата на новия модел. Мотото на събитието отразява точно, както характера на модела, така и неговите потенциални клиенти. BMW Серия 2 Active Tourer добавя динамика, стил и елегантност в сегмент доминиран от комфорта и функционалността на пространството. Новият модел търси последователи, които държат на функционалността и свободата, но не искат да бъдат лишени от радостта на шофирането и изискания стил.

Динамика и функционалност на пространството, съчетани в типичния за BMW стил

В премиум компактния сегмент особените изисквания към гъвкавостта и функционалността изискват специални концепции. Поради това при Серия 2 Active Tourer BMW залага на модерно предно задвижване, което да отговаря на изискванията на динамичен модел на марката BMW. В комбинация с тази концепция дългото междуосие от 2670 мм и по-високата линия на покрива по-високата линия на покрива позволяват оптимално оползотворяване на интериора за непознато до този момент усещане за простор. Водачът и пътникът до него седят значително по-високо, отколкото в лимузина. Това осигурява великолепен обзор и облекчава качването и слизането. Множеството поставки и опционалната сгъваема облегалка на седалката до водача гарантират високата гъвкавост на обмислената концепция за оползотворяване на пространството. Интериорът изглежда лек и разточителен, всички повърхности са насочени хоризонтално и визуално са разделени на отделни слоеве. По желание интериорът се осветява от голям панорамен стъклен покрив.

Подчинената на динамиката идентичност на марката е очевидна и при BMW Серия 2 Active Tourer. Това се дължи не само на типичната за BMW, наклонена леко напред бъбрековидна радиаторна решетка в комбинация с характерните двойни кръгли фарове. Особено късият преден надвес е напълно нетипичен за автомобил с предно задвижване и е класически елемент за BMW също като късия заден надвес, дългото междуосие, извивката на Хофмайстер на задния прозорец или L-образните задни светлини. Прецизните линии и изразителната извивка отстрани подчертават арките на калниците и сякаш ускоряват BMW Серия 2 Active Tourer още в покой. В интериора уредите за управление на радиото,климатичната инсталация и вентилацията са насочени към водача. Тази ориентация към водача също е типична за BMW.

Максимална гъвкавост и функционалност

Гъвкавият багажник с вместимост от 468 до 1510 л и сгъваемата серийно в съотношение 40:20:40 сгъваема облегалка на задната седалка гарантират висока пригодност за всекидневието. Багажникът може да се ползва гъвкаво благодарение на регулируемата надлъжно задна седалка, като в зависимост от нуждите може да се повиши мястото за коленете или вместимостта на багажника. Хитроумен детайл е сгъваемият под на багажника, под който е разположен практично мултифункционално отделение за вещи. Изключително лесният достъп до задната част се гарантира от голям, широк и отварящ се високо заден капак. По желание той се отваря и затваря автоматично или може да се управлява особено комфортно с жестове с помощта на Smart Opener.

Най-ново поколение двигатели с три и четири цилиндъра

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 2 Active Tourer то ще се предлага с три мощни, леки и икономични три- и четирицилиндрови двигатели от най-ново поколение. Те впечатляват с компактната си конструкция, монтирани са напречно, оборудвани са с технология BMW TwinPower Turbo и отговарят на нормата за вредни емисии EU6.
Изключителната ефективност и високата мощност са типични за новия трицилиндров бензинов двигател. В BMW 218i Active Tourer (разход на гориво градски/ извънградски/ комбиниран: 6,1/ 4,2/ 4,9 л/ 100 км; CO2 емисии: 115 г/ км)* с шестстепенна механична скоростна кутия това иновативно задвижване празнува своята премиера в модел на BMW.

Двигателят е с работен обем 1,5 л и мощност 100 кВт/ 136 к.с.


реагира спонтанно на командите с педала на газта и е изключително пъргав и еластичен. Поради особеностите на конструкцията при трицилиндровите двигатели липсват инерционни сили от първи и втори порядък. За още по-спокоен ход при всякакви обороти агрегатът на BMW е оборудван с балансиращ вал. Върховият модел при въвеждането на пазара ще бъде BMW 225i Active Tourer (разход на гориво градски/ извънградски/ комбиниран: 7,6/ 5,0/ 6,0 л/ 100 км; CO2 емисии: 139 г/ км)*. С мощността си от 170 кВт/ 231 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек.* и максималната скорост от 235 км/ч* четирицилиндровият двигател поставя нови рекорди по динамика в своя автомобилен клас. BMW 218d Active Tourer (разход на гориво градски/извънградски/среден: 5,0/ 3,6/ 4,1 л/ 100 км; CO2 емисии: 109 г/ км)* се задвижва от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 110 кВт/ 150 к.с. Също като двата бензинови агрегата той е член на новото семейство двигатели и развива максимален въртящ момент от 330 Нм. Изключителните динамични възможности на дизеловите мотори на BMW се подчертават и от този агрегат. Той ускорява BMW 218d Active Tourer от 0 до 100 км/ ч за 8,9 сек.*, максималната скорост е 205 км/ ч*.

Към ноември 2014 г. ще се предлагат още два дизелови агрегата

съответно, с три и четири цилиндъра, както и допълнителен четирицилиндров бензинов двигател с върхово представяне и нисък разход на гориво. Всички агрегати от новото семейство са оборудвани с най-новата версия на технологията TwinPower Turbo, като по този начин създават стандарт по отношение на мощността и ефективността. Наред с това BMW Серия 2 Active Tourer може да бъде оборудвано с интелигентната система за задвижване на всички колела BMW xDrive .
Динамиката на управлението и типичното за марката изживяване при шофиране са характерни и за новото BMW Серия 2 Active Tourer. Новоразработеното окачване с еднораменна конструкция с пружинна стойка отпред и многораменна конструкция отзад комбинира пъргавината и прецизността с висока стабилност по курса и висок комфорт на возене. Фино настроената задвижвана предна ос на новото BMW Серия 2 Active Tourer впечатлява с най-високата динамика на управлението и изключително точна информативност. Електромеханичното кормилно управление и функционалните настройки на системата осигуряват усещане при шофиране без намеси на задвижването. Интелигентното използване на високоякостни и свръхвисокоякостни многопластови стомани има значителен принос за сигурността на BMW Серия 2 Active Tourer и в същото време се отразява и положително на теглото на автомобила.
Олекотената конструкция има решаващ принос както за изключителната динамика на управлението, така и за технологията BMW EfficientDynamics, която включва автоматична функция Старт/ Стоп, регенерация на спирачната енергия, индикатор за превключване на предавките, включващи се при нужда спомагателни агрегати и интегрирани Air Curtain, които отвеждат насрещния въздушен поток през два вертикални въздухозаборника в предната броня покрай предните колела.

M спортен пакет за максимално присъствие

Освен базовото оборудване се предлагат и две допълнителни линии на оборудване за целенасочено индивидуализиране на интериора и екстериора. Линия Sport подчертава динамичните елементи, линия Luxury набляга на елегантността и ексклузивността. М спортният пакет, който ще се предлага от ноември, осигурява допълнителни възможности за индивидуализиране. Чрез М аеродинамичния пакет, М спортното окачване, 17- или 18-инчовите М джанти, М кожения волан и спортните седалки със специфична тапицерия в интериора се подчертава максималното присъствие на BMW Серия 2 Active Tourer на пътя. В края на есента гамата ще бъде допълнена от варианти с интелигентната система за двойно задвижване xDrive.

Всеобхватната свързаност повишава сигурността и комфорта

Асистиращите системи и информационните и развлекателни функции на BMW ConnectedDrive повишават сигурността и комфорта на BMW Серия 2 Active Tourer. Асистентът за задръствания или работещият с камера автопилот с функция Stop&Go ползват информация от моно-камера. Те подпомагат водача не само при ускорение и спиране, но и при завиване и по този начин го облекчават при изпълнение на монотонни задачи, например движение в колони по магистралите или в натовареното градско движение. С BMW ConnectedDrive Services & Apps приложенията за смартфон се интегрират в автомобила, освен това има възможност за ползване на иновативни услуги като Concierge Service или Real Time Traffic Information. Тези услуги могат да бъдат поръчани и допълнително за определени периоди от време. По този начин функционалността на BMW Серия 2 Active Tourer може по всяко време да се увеличава и актуализира.

За пръв път при BMW Серия 2 Active Tourer в премиум компактния клас се предлага Head-Up дисплей. Той проектира всички важни за пътуването информации пълноцветно в зрителното поле на водача. Информациите се изобразяват не върху предното стъкло, а върху подвижен екран между волана и предното стъкло. По този начин водачът вижда всички важни информации, без да отмества погледа си от случващото се на пътя.
* Предварителни, все още непотвърдени официално данни. Разходът на гориво е измерен по тестовия цикъл на ЕС.

Коментари
comments powered by Disqus