Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Представяме новата гума Nokian WR Snowproof

14.03.2019 14:44

Първокласна сигурност и изключително сцепление за всички проявления на зимата

Новата Nokian WR Snowproof е сигурна и надеждна зимна гума специално разработена за шофьорите на леки автомобили в Централна и Източна Европа. Най-важната характеристика на гумата е превъзходната зимна безопасност, която осигурява спокойствие на шофьорите дори и при внезапни снеговалежи и смяна на платната на кишави пътища.

Nokian WR Snowproof е нова премиум зимна гума създадена, за да осигури спокойствие по време на зимни пътувания по пътищата на Централна и Източна Европа. Nokian WR Snowproof предлага безопасност за ежедневното шофиране от най-високо ниво, като осигурява отлично зимно сцепление на сняг, киша и дъжд. Новата концепция на Nokian Tyres Alpine Sense Grip овладява всички предизвикателства свързани със зимните условия, като гарантира, че усещането за шофиране е предвидимо и балансирано без значение дали шофирате в натоварен градски трафик, на магистрала или по живописни планински пътища.

Новата каучукова смес Alpine Grip, използвана при Nokian WR Snowproof, е специално разработена и предназначена за справяне с взискателните зимни условия, като същевременно осигурява отлично представяне и в по-меко време, в широк температурен диапазон. Nokian WR Snowproof има много ниско съпротивление при търкаляне, което означава по-малък разход на гориво и намалени емисии.

Новата гума се предлага в следните категории за скорост: Q (160 км/ч), T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а богатият избор на размери обхваща 55 продукта от 14 до 20 инча. Nokian WR Snowproof ще бъде достъпна за потребителите през есента на 2019 г. Разнообразната гама зимни гуми за леки автомобили на Nokian Tyres също така включва Nokian WR D4 и Nokian WR A4. Обширната гама предназначена за модерни автомобили покрива общо почти 150 размера.

Nokian WR Snowproof е разработена от Nokian Tyres, най-северния производител на автомобилни гуми в света и изобретател на зимната автомобилна гума. Компанията има над сто патента за зимна безопасност и е глобален лидер в сигурността и устойчивостта.

Alpine Sense Grip – отлично зимно сцепление и приятно управление

Неочакваните промени в климатични условия са вече често срещани през зимата из цяла Европа. Силните дъждове са все по-чести, което увеличава разпространението на непредсказуемата киша. Пътните условия могат много бързо да станат опасни, тъй като заснежената настилка рязко става мокра и кишава поради засиленото разпръскване на сол.

Според потребителско проучване, проведено от Nokian Tyres, почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат, че специализираните зимни гуми са най-важното оборудване за автомобила им по време на зимните месеци. Почти 70% от отговорилите смятат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са двете най-важни характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации като шофиране по заснежени и кишави пътища е на трето място. *

Новата концепция Alpine Sense Grip, използвана в Nokian WR Snowproof, предоставя изключителна комбинация от първокласно сцепление на заснежени, кишави и мокри пътища, и същевременно предлага предвидимо и балансирано усещане по време на шофиране. В тази екологична премиум гума, всеки блок на протектора и всяка шарка на грайфера има конкретна задача, която заедно с каучуковата смес Alpine Grip, осигурява сигурно и комфортно шофиране. Управлението е балансирано и лесно контролирате автомобила си дори и в изненадващи ситуации.

“Завоите на кишави пътища и внезапната смяна на платната, за да се избегнат диви животни например, са предизвикателства за водачите. В съответствие с нашата философия за разработване на продукти, новата Nokian WR Snowproof действа като предпазен колан, увеличавайки многократно безопасността. Тя остава надеждна и предоставя добър контрол, като използва максимално възможностите за сцепление. Концепцията ни Alpine Sense Grip позволява зимната гума да се адаптира към климатичните промени, като осигурява необходимото сцепление и контрол в екстремни ситуации на шофиране, дори преди да се активират електронните системи за безопасност на автомобила.“, казва Марко Рантонен, мениджър продуктово развитие на Nokian Tyres.

Безопасност в снега

Оптимизираните ламели, протектора и каналите в тази симетрична и агресивна шарка са проектирани да предложат по-добра безопасност насред планински виелици и на хлъзгави магистрали. Стреловидната шарка на протектора, която присъства и в зимните гуми Nokian Hakkapeliitta, предназначени за арктическата, истински северна зима, ефективно премахва снега и кишата между гумата и пътя.

Ламелите на протектора с техните разнообразни контури и дълбочина образуват гъста верига от специално приспособени разрези, която осигурява отлично странично и надлъжно сцепление дори и в най-дълбок сняг. Твърдите страници на протектора имат здрави ламели, които също подобряват сцеплението.

Многостранните „Снежни нокти“, между протектора и страниците, предоставят балансирано сцепление на лед и сняг, особено при спиране и ускоряване. „Усилвателите на спирачките“ (Brake Boosters) върху протекторите вършат своята част от работата, за да осигурят отлично сцепление при спиране.

Превъзходен контрол на управлението, дори и на киша

Новата Nokian WR Snowproof е хамелеон на зимните пътища, чиито структура и каучукова смес са били прецизно разработени на различни локации по света, както в лабораториите, така и по време на автентичните тестове проведени от водещия производител на зимни гуми в света. Разработването включва повече от 4 години тестове в арктическите условия на Лапландия в тестовия център “White Hell” („Белия Ад“) на Nokian Tyres в Ивало, Финландия. В допълнение към царството от лед и сняг, характеристиките на новия продукт върху мокра и суха настилка са били тествани и прецизно настройвани на няколко тестови писти в Централна Европа, в Германия и в Испания.

Устойчивостта на аквапланинг върху киша е била една особено важна област за развитие. Проучване показва, че кишата е един от най-опасните фактори през зимата. Комбинацията от топящ се сняг, водната възглавница на образувана на повърхността на пътя и потенциалният лед отдолу, е особено опасна дори и за най-опитните шофьори. Уникалният метод за тестване на аквапланинг върху киша на тестовата писта в град Нокия, позволила успешното разработване на характеристиките за киша на гумата.

Каналите разположени по цялата дължина на протектора ускоряват премахването на киша и вода. Дълбоките Двойни Канали от двете страни на централното ребро ефективно съхраняват водата и бързо я отвеждат от гумата и повърхността на шофиране, чрез взаимосвързани жлебове.

Широките и стилни Полирани Канали, които се отварят настрани, също ускоряват премахването на водата, предоставяйки допълнителна безопасност и помагайки на шофьорите по време на дъжд.

Прецизно и балансирано шофиране

Променливото зимно време причинено от климатичните промени ще доведе до това, че голяма част от шофирането през зимата в Централна и Източна Европа ще бъде върху подгизнали от дъжд или сухи асфалтови пътища. Новата и специално оптимизирана структура на протектора предоставя на Nokian WR Snowproof балансиран контакт с пътя и бързо и предвидимо управление. По-стабилният, по-динамичен контакт води до отлично сцепление и по-добра издръжливост, независимо от времето.

Силното, обединено ребро, което може да се усети в изключително стабилното управление, доминира в центъра на гумата. Протекторите със силно изразена зигзагообразна шарка се свързват с централното ребро от двете му страни във формата на растящо дърво. Острите зигзагообразни ръбове се отварят и затварят по време на спиране и ускорение, за да се подобри сцеплението.

Комбинираните блокове са протектори, комбинирани в групи от по три, за да се подобри сцеплението със снега; те се поддържат и от опори в дъното на каналите, което дава възможност за прецизно завиване и точно управление дори при по-високи скорости на сухи пътища.

Комфортно и екологично шофиране

В допълнение към безопасността, комфорта също е важен фактор за приятното преживяване по време на шофиране. Новата Nokian WR Snowproof е безопасна, комфортна и тиха, при шофиране на различни пътни настилки.

Технологията Silent Sidewall увеличава комфорта при шофиране. Специалната каучукова смес между страницата и протектора активно намалява звука и вибрациите, които се получават при триенето на пътя и структурата на гумата; а това е допълнително подобрено чрез употребата на каучукова смес, специално разработена за зоната при борда на гумата. И двете иновации осигуряват по-приятен звук при търкаляне.

Класификацията за гуми на Европейския Съюз улеснява сравнението между различните гуми за потребителите и показва уникалната природа на Nokian WR Snowproof. В допълнение към своите характеристики за безопасност на сняг, тази автентична зимна гума овладява отлично и дъжда и кишата. Сцеплението с влажна повърхност е на най-високо ниво в клас B. Съпротивлението при търкаляне, показващо икономията на гориво, е в клас B или C в зависимост от размера.

Новата каучукова смес увеличава оптимално сцеплението върху мокра настилка, а същевременно намалява разхода на гориво

Каучуковата смес в новия продукт комбинира сместа използвана при Nokian Hakkapeliitta, проектирана за взискателната и студена зима на Севера, със сместа, която осигурява отлично представяне при по-меко време в широк температурен диапазон. Модерната смес Alpine Grip комбинира естествен каучук, силиций и функционални полимери, по един напълно нов начин. Новата динамична иновация на каучуковата смес позволява максимална ефективност при сцепление, както на сняг, така и на мокра настилка.

Благодарение на лекото търкаляне на протектора и голямото количество силициев диоксид в каучуковата смес, Nokian WR Snowproof има много ниско съпротивление при търкаляне, което води до икономия на гориво и намаляване на вредните емисии.

Патентована безопасност

Патентованият Индикатор за зимна безопасност (Winter Safety Indicator, WSI) допълнително подобрява безопасността. Той се намира в протектора и показва оставащата му дълбочина в милиметри придружен от символа за снежинка. Снежинката остава видима докато има поне четири милиметра дълбочина на протектора. Когато снежинката се изтърка ви препоръчваме да смените с нови зимни гуми, за да подсигурите безопасността си.

Индикаторите за разположението на гумите и налягането, в информационната зона на страницата, също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се отбелязва правилното налягане и разположение когато се сменят гумите.

Nokian WR Snowproof – спокойствие на зимните пътища

•    Първокласно сцепление върху снежни, кишави и мокри пътища
•    Предвидимо и балансирано шофиране
•    Плавното търкаляне спестява гориво и опазва околната среда

Основни иновации:

Концепцията Alpine Sense Grip. Отлично зимно сцепление на сняг, киша и мокра настилка. Оптимизираният дизайн на протектора ефективно изтласква снега и кишата, които се намират между гумата и пътната настилка, докато специално приспособените разрези, осигуряват отлично странично и надлъжно сцепление дори и в най-дълбок сняг. Сместа Alpine Grip се справя с взискателните и студени зимни условия, като същевременно предлага отлични резултати и при по-меко време в широк температурен диапазон.

„Снежните нокти“: балансирано сцепление на лед и сняг. „Снежните нокти“ ефективно се захващат за повърхността когато шофирате в мек сняг и други видове мек терен, предоставяйки висококачествено сцепление при спиране и ускорение.

„Усилватели на спирачките“ (Brake Boosters) за по-добро сцепление при спиране. Назъбената шарка на „усилвателите на спирачките“, които се намират върху раменете на протекторите, подобрява сцеплението при спиране върху сняг.

Приспособени канали: превъзходна устойчивост на аквапланинг върху киша. Тези канали ускоряват отстраняването на кишата и водата. Двойните канали ефективно съхраняват водата и бързо я отвеждат от гумата и повърхността на шофиране. Полираните канали също така ускоряват премахването на вода, осигуряват допълнителна безопасност и подпомагат шофьорите в дъжд.

Технологията Silent Sidewall. Тази уникална комбинация на смес и структурен дизайн увеличава комфорта при шофиране. Специалната зона на страницата активно спомага за намаляване на звука и вибрациите, които се получават при триенето с пътя, като по този начин намаляват шума вътре в автомобила.

* Проучване за зимни гуми 2019. Информацията е базирана на онлайн проучване проведено от декември 208 до януари 2019 от Nokian Tyres съвместно с изследователската компания YouGov. Проучването бе проведено в пет различни държави (Германия, Франция, Италия, Полша и Чехия) със семпъл от 500-2000 респонденти от всяка държава.

Коментари
comments powered by Disqus