Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Силата да избираш: Новият Defender V8

26.02.2021 10:30

Мощните нови модели се основават на десетилетия наследство на Land Rover V8

Land Rover представи мощния Defender V8 като част от редицата подобрения на своето неудържимо и награждавано семейство 4x4. Новият Defender V8 с 525 к.с. и Defender V8 Carpathian Edition осигуряват уникална комбинация от мощност и проходимост, като специалните настройки на шасито, запазени само за този двигател, осигуряват нови изживявания за шофьора както на пътя, така и извън него.

Мощните нови модели се основават на десетилетия наследство на Land Rover V8 - обхващащи оригиналния етап I V8 от седемдесетте, моделите от Северна Америка от деветдесетте и мощния Defender Works V8.

Бензиновият двигател V8 не е единственото нововъведение. Има и ново ниво на оборудване XS, свежи екстериорни дизайнерски пакети, които осигуряват по-голям потенциал за персонализация и допълнителен по-голям 11,4-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система Pivi Pro.

Defender V8 се основава на водещата в класа проходимост на здравия 4x4, предоставяйки нови нива на мощност за водача, като комбинира мощен 5,0-литров бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност от 525 к.с. с експертно разработено окачване и настройка на трансмисията, за да създаде най-бързия и динамичен Defender досега.

Ексклузивното ново издание Carpathian се основава на Defender V8 и представлява върховният израз на дизайна, мощността и проходимостта на Defender, докато новата спецификация XS замества успешно First Edition и се характеризира с усъвършенствания както в интериорния, така и в екстериорния дизайн.

Потенциалът за персонализация на Defender също е разширен с въвеждането на нови екстериорни пакети. Пакетите Bright, Extended Bright и Extended Black разполагат със специални нововъведения, които да подобрят безпогрешния силует на Defender.

Повишената свързаност също е част от актуализациите. Съвременната информационно-развлекателна система Pivi Pro на Defender вече се предлага с набор от нови функции, включително опция за по-голям 11,4-инчов сензорен екран*. Безжичното зареждане на устройство с вграден усилвател на сигнала вече е стандартно оборудване с пакета Comfort and Convenience за подобрено удобство и качество на разговорите.

Дейвид Хеминг, главен продуктов инженер в Jaguar Land Rover, сподели: „Въвеждането на нашия двигател V8 добавя ново измерение на преживяванията при шофиране и офроуд способността на Defender. Бърз и забавен за шофиране, той представлява върхът на семейството на Defender и е толкова възнаграждаващ на пътя, колкото и способен да излезе извън него. Също така разширихме привлекателността на цялата гама Defender с нови нива на оборудване, пакети и подобрена свързаност, така че наистина да има Defender, който да отговаря на всякакви нужди."

Новият Defender V8

Новият Defender V8 е върховният израз на най-здравият 4x4 на Land Rover и припомня богатото наследство на осемцилиндровите Land Rover автомобили, датиращи от 70-те години на миналия век. Мощният нов двигател V8 с компресор суперчарджър се предлага както при модификация 90, така и при 110 и осигурява повишена производителност, без да се прави компромис с неудържимата проходимост на Defender.

С уникална настройка на окачването и трансмисията, включително специалните пружини и амортисьори и новият електронен активен заден диференциал, иконичният офроудър осигурява по-пъргаво управление с повишен контрол - всичко придружено от характерен V8 звук от двигателя.

Мощността идва от 5,0-литровия бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър на Land Rover, който произвежда 525 к.с., 625Нм въртящ момент, куплиран с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Defender V8 90 ускорява от 0-100 км./ч. за 5,2 секунди с максимална скорост от 240 км./ч. с разход на гориво до 14,5 л./100 км. и емисии на CO2 от 327 г./км.**.

Изключителната офроуд способност е отличителен белег на Defender, а V8 добавя ново ниво на привлекателност за водача, с въвеждането на нов динамичен режим в системата Terrain Response - наличен само за Defender V8. Режимът помага на шофьорите да използват по-динамичния характер и баланса при управление на модела с 525 к.с. на асфалт. Проектиран да бъде най-бързият и най-ангажиращ Defender досега, той осигурява ненадмината пъргавина и привлекателност за водача.

Иън Грей, старши мениджър, Powertrain Advanced Engineering, Jaguar Land Rover, сподели: „5,0-литровият двигател V8 с компресор суперчарджър допълнително засилва уникалния характер на Defender. Звучи фантастично и осигурява невероятна производителност - предоставяйки нови нива на привлекателност за водача. Нашият инженерен фокус беше да оптимизираме калибрирането на задвижващия механизъм за Defender, за да осигури както отзивчиви характеристики на пътя, така и фин контрол извън него - и всичко това, без да се компрометира невероятната проходимост на Defender на всички терени и способността му за газене."

По-големият диаметър на стабилизиращите щанги спомага за стабилната стойка при екстремни завои, докато уникалният електронен активен заден диференциал въвежда системата Yaw Controller, която позволява фин контрол на позицията на Defender V8 в завои, когато достигне и надхвърли границата на сцепление.

Внимателното калибриране на новия динамичен режим в Terrain Response 2 дава на Defender V8 по-пъргав, игрив и отзивчив характер. При тази настройка по-рязко откликване при подаване на газ и специалната система Continuously Variable Damping се комбинират с по-твърдите втулки на окачването за незабавни реакции на кормилното управление. Работейки в хармония с технологията векторно разпределение на въртящия момент при спиране, системата за контрол на сцеплението и новият Yaw Controller, Defender V8 е по-бърз, по-ангажиращ и по-управляем от всякога.

Незабавно разпознаваем, Defender V8 разполага с редица уникални екстериорни подобрения; поръчкови екстериорни емблеми, характерни изпускателни тръби и уникални 22-инчови алуминиеви джанти с покритие в цвят Satin Dark Grey, за да отделят най-мощния модел от гамата. Defender V8 се идентифицира допълнително със своите спирачни апарати в цвят Xenon Blue и 20-инчови спирачни дискове.

Внимателната акустична настройка на индукционните и изпускателните системи на Defender V8 осигурява целенасочен и автентичен звук. Калибриран, за да отговаря на всяка ситуация на шофиране, този вълнуващ звук може да бъде подобрен чрез избор на динамичен режим чрез системата Terrain Response.

Клиентите имат избор от три цвята - Carpathian Grey, Yulong White и Santorini Black - с контрастен покрив в цвят Narvik Black при първите два варианта. Екстериорните детайли в цвят Shadow Atlas допълват отличителният екстериорен дизайн на новия Defender V8.

Вътре Defender V8 разполага със седалки, облицовани с уникална кожа Windsor в цвят Ebony с акценти от велур Miko и Robustec, всяка завършена с уникален етикет Ebony, докато напречната греда в автомобила има специално покритие в цвят Satin Black. Воланът разполага с тактилни сатенирани хромирани пера за превключване на предавките, които са уникални за V8 моделите. Кожата покрива корпуса на въздушната възглавница и скоростния лост, докато осветените метални лайсни на праговете са завършени с надпис V8.

Defender V8 Carpathian Edition

Ексклузивният нов Defender V8 Carpathian Edition е върховният израз на производителност, издръжливост и дизайн и представлява самия връх в гамата на Defender. Завършен в цвят Carpathian Grey, той се отличава с контрастен покрив Narvik Black, преден капак и за първи път при новия Defender - багажна врата. Допълнителните визуални акценти включват уникална емблема V8 Carpathian Edition, куки за теглене в цвят Satin Black и характерни спирачни апарати в цвят Xenon Blue.

Уникалният екстериор е завършен със Satin Protective Film на Land Rover. Рециклируемата PU обвивка придава на иконичния 4x4 съвременно полуматово покритие, което също така предпазва от всичко - от драскотини на паркинга до офроуд щети.

Вътре Defender V8 Carpathian Edition се отличава със същите подобрения като V8, със седалки, завършени с велур Miko и Robustec акценти, обвит с кожа Alcantara волан и осветени лайсни на праговете.

Defender XS Edition

Новото ниво на оборудване XS замества изключително успешното First Edition. Позиционирано над SE моделите, то се отличава с уникален екстериор и интериор и се предлага както при модификация 90, така и при 110.

Външно, XS Edition се идентифицира с отличителните 20-инчови алуминиеви джанти с покритие с ефект диамант, завършени в цвят Satin Grey. Предлага се с избор от четири цвята: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone и Santorini Black.

Вътре 12-посочните, отопляеми електрически седалки с памет на XS са завършени в зърнеста кожа Khaki, докато напречната греда в автомобила е с покритие в цвят Light Grey. Уникални метални лайсни на праговете допълват интериора.

Изчерпателната стандартна спецификация включва електронно въздушно окачване, адаптивна динамика и система Configurable Terrain Response. В допълнение, XS се възползва от матрични LED предни фарове с характерни дневни светлини, огледало за обратно виждане ClearSight и най-съвременната информационно-развлекателна система Pivi Pro с озвучителна система Meridian с 10 високоговорителя.

Нивото на оборудване XS се предлага с избор от мощни и ефективни двигатели, включително бензинов P400, P400e PHEV и дизелов D250 MHEV.

Актуализация на Pivi Pro

При 2022 моделна година на Defender ще се предлага със система за безжично зареждане на устройство, която разполага с усилвател на сигнала за оптимизирано приемане на мрежата и Wi-Fi сигнал.

Свързаността се подобрява и от най-новата еволюция на информационно-развлекателната система Pivi Pro, предлагана за първи път с по-голям 11,4-инчов сензорен екран*. Новият извит стъклен дисплей е с 60% по-голям от стандартния екран, което прави още по-лесно следването на навигационния маршрут. Бързата и интуитивна система Pivi Pro осигурява незабавни реакции, дори когато стартирате автомобила за първи път.

Опростената структура на менюто позволява достъп до най-често използваните функции директно от началния екран, за да се намали разсейването на водача. Системата може лесно да бъде персонализирана според предпочитанията на отделните клиенти. Допълнителни икони на приложения могат да бъдат добавяни, премествани и премахвани, докато плъзгането наляво или надясно на екрана бързо разкрива най-важната информация с един поглед, гарантирайки, че концентрацията на водача остава на пътя.

Усъвършенстваната навигация използва самообучаващи се алгоритми и динамични насоки за оптимизиране на маршрутизацията, докато Smart Voice Guidance отменя аудио инструкциите в позната обстановка. Навигационното картографиране винаги е актуално благодарение на софтуерната технология при Defender за актуализации на софтуера по въздух (SOTA)†.

Интелигентното обучение позволява на навигационната система да идентифицира маршрутите, които клиентите използват редовно, дори без да въвеждат дестинация, и използва тази информация, за да информира шофьорите за най-бързия маршрут до тяхната вероятна дестинация въз основа на текущите условия на трафика. Ако стане наличен по-бърз маршрут, Pivi Pro ще го предложи като алтернатива.

По-голяма персонализация с новите екстериорни пакети

Клиентите вече могат да избират измежду три нови пакета за екстериорен дизайн. Пакетите Bright, Extended Bright и Extended Black допълнително разширяват персонализационния потенциал на новия Defender.

Предлаган за всички нива на оборудване на Defender, пакетът Bright се отличава с решетка и емблеми цвят Noble Chrome. Пакетът Extended Bright, добавя цвят Ceres Silver към някои екстериорни елементи на автомобила.

Клиентите на Defender X, Defender X-Dynamic и Defender V8 могат да изберат новия пакет Extended Black. Той добавя покритие в цвят Gloss Black към решетката, предния капак и емблемите за впечатляващ и целенасочен външен вид.

___________________________________________________

* Опционално оборудване

** Всички данни за разхода на гориво и CO2, цитирани по-горе, се отнасят до официалните EU-WLTP TEL комбинирани тестови данни за петместни деривати. Предоставените цифри са резултат от официални тестове на производителя в съответствие със законодателството на ЕС. Само за сравнение. Данните от реалния свят могат да се различават. Стойностите на CO2 и разхода на гориво могат да варират в зависимост от фактори като стил на шофиране, условия на околната среда, товар и аксесоари.

† Самообучаващите се функции за автомобил и навигация ще продължат да се подобряват чрез актуализации на софтуера по въздуха


 

Коментари
comments powered by Disqus