Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Свързани автомобили, домове и заводи

19.02.2020 13:54

Умните решения на Bosch навсякъде улесняват всекидневието

От чувствителни роботи с изкуствен интелект в производството и мощни компютри за свързаната и автоматизирана мобилност до интелигентни домове: на форума на IoT индустрията Bosch ConnectedWorld 2020, който се провежда на 19 и 20 февруари в Берлин, Bosch ще демонстрира актуалните възможности на „Интернет на нещата“ и решенията, които ще улеснят  ежедневието ни в бъдеще - на път, у дома и на работното място. 

Винаги в движение: решения за мобилността на днешния и утрешния ден

Мощна електронна архитектура за бъдещите автомобилни компютри: разрастването на електрификацията, автоматизацията и свързаността поставят все по-високи изисквания към архитектурата на автомобилната електроника. Новите високоефективни управляващи блокове са ключов елемент за автомобилите на бъдещето. До началото на следващото десетилетие автомобилните компютри на Bosch ще увеличат 1 000 пъти изчислителната мощност в превозните средства. Компанията вече произвежда такива компютри за автоматизираното шофиране, за задвижването и интегрирането на информационно-развлекателните системи и функциите за подпомагане на водача.

Под напрежение - услуги за електромобилността: Батерията в облака на Bosch - Battery in the Cloud - удължава живота на акумулаторите на електромобилите. Интелигентните софтуерни функции анализират състоянието на акумулатора въз основа на реалните данни от автомобила и обкръжението му. Приложението разпознава стрес факторите за акумулатора, например високоскоростното зареждане. Въз основа на събраните данни софтуерът предвижда мерки за противодействие на стареенето на клетките, като оптимизиран процес на зареждане, намаляващ износването на батерията. Convenience Charging - Удобно зареждане - интегрираното решение за зареждане и навигация на Bosch прогнозира точно пробега, планира маршрута със спиране за удобно зареждане и плащане.

Електромобилност за дълги разстояния със система от горивни клетки: Мобилните горивни клетки осигуряват дълъг пробег, бързо зареждане и режим на работа без емисии - с водород, произведен чрез използване на възобновяема енергия. Bosch  планира да пусне на пазара пакет от горивни клетки, усъвършенствани съвместно с шведската компания Powercell. В допълнение към горивните клетки, които превръщат водорода и кислорода в електроенергия, Bosch разработва и всички основни компоненти на системата с горивни клетки до етап, готов за производство.
 
Животоспасяващи свързани продукти - Help Connect: Хората, претърпели инцидент, се нуждаят от незабавна помощ - независимо дали произшествието се е случило у дома, на велосипед, по време на спорт, в кола или мотоциклет. С Help Connect Bosch предлага ангел-пазител за всякакви спешни ситуации. Приложението за смартфон подава информация за инцидента на спасителните служби чрез сервизните центрове на Bosch. Решението трябва да може да открива автоматично злополуките чрез сензорите на смартфона или асистиращите системи помощ на автомобила. За тази цел Bosch добави интелигентен алгоритъм за удар към сензорите за ускорение в своята система за контрол на стабилността на мотоциклетите MSC. Ако сензорите открият произшествие, те съобщават за катастрофата на приложението, което веднага задейства спасителния процес. След като бъде регистрирано, спасяващото приложение може да се активира по всяко време и навсякъде - автоматично през свързаните устройства или с едно натискане на бутон.

В развитие: решения за днешните и утрешните заводи

Nexeed - Повече прозрачност и ефективност в производството и логистиката: Индустриалното приложение Nexeed за Индустрия 4.0 предоставя всички данни за производствения и логистичния процес в стандартизиран формат и подчертава потенциала за оптимизация. Тази система вече помогна на редица заводи на Bosch да повишат ефективността си с до 25 %. С Nexeed Track and Trace може да се оптимизира и логистиката: приложението проследява товарите и транспортните средства, като инструктира сензорите и гейтуеите редовно да съобщават местоположението и състоянието си в облака. Това означава, че специалистите по логистика и планиране знаят къде са техните палети и суровини във всеки един момент и дали те ще пристигнат в дестинацията си навреме.

Бърза доставка на подходящата резервна част чрез визуално разпознаване на обектите: В промишленото производство, щом една машина се повреди, може да спре целият процес. Бързата доставка на подходящата резервна част спестява време и пари. Визуалното разпознаване на обекти може да помогне: потребителят прави снимка на дефектиралия елемент със смартфона си и с помощта на приложението веднага идентифицира подходящата резервна част. В основата на този процес е невронна мрежа, обучена да разпознава широк спектър от изображения. Bosch разработи тази система, за да обхване всички етапи на процеса: запис на снимката на резервната част, алгоритъм за обучение на мрежата с визуалните данни и цялата комуникация в приложението.

Чувствителни роботи - изследователският проект AMIRA: умните индустриални роботи ще играят важна роля в производството в заводите на бъдещето. Изследователският проект AMIRA използва методите за машинно обучение и изкуствения интелект, за да научи роботите как да изпълняват предизвикателни задачи, изискващи голяма сръчност и чувствителност.

Винаги свързани: сградни и инфраструктурни решения

Високоефективно снабдяване с чиста енергия със стационарни горивни клетки: За Bosch твърдооксидните горивни клетки (SOFC) играят важна роля за сигурността на захранването и гъвкавостта на енергийната система. Подходящо приложение за тази технология са малките самостоятелни електроцентрали в градове, фабрики, центрове за данни и зарядни станции за електромобили. Наскоро Bosch инвестира 90 милиона евро в експерта по горивни клетки Ceres Power, увеличавайки дяловото си участие в компанията до 18 %.

Мислещата сграда - свързани строителни услуги: Как офис сградата може да използва възможно най-добре пространството си? Кога трябва да се включи климатикът в определена зона от сградата? Работят ли всички осветителни тела? Сензорно и облачно базираните свързани строителни услуги на Bosch дават отговори на тези въпроси. Въз основа на данни от сградата, например за броя на хората в нея и за качеството на въздуха, тези услуги поддържат ефективното управление на сградите. Потребителите могат да регулират климата и осветлението в помещението според нуждите си за по-висока ефективност и намалена консумация на енергия. Освен това реалните данни за състоянието на асансьорите улесняват планирането и дори прогнозирането на поддръжката и ремонта, като по този начин се избягват непредвидените престои.

Разширената платформа - Home Connect Plus: Home Connect, отворената IoT платформа за всички продукти на Bosch и за домакински уреди от други производители, излиза от кухнята и мокрото помещение и обхваща целия дом. От средата на 2020 с новото приложение Home Connect Plus потребителите ще управляват всички зони на интелигентния дом - осветление, щори, отопление, развлечения и градинско оборудване, независимо от марката на уредите. Така животът в дома ви ще стане още по-комфортен, удобен и ефективен.

Ябълков пай с изкуствен интелект - фурните комбинират сензори и машинно обучение: Печено месо с хрупкава коричка, сочни пайове - фурните от серия 8 гарантират превъзходни резултати с патентованата сензорна технология на Bosch. Благодарение на изкуствения интелект, някои уреди вече могат да се учат от предишния си опит в печенето. Колкото по-често домакинството използва фурната, толкова по-точно тя ще може да предвиди времето за готвене.

На полето: смарт решения за селскостопанската техника и за фермите

Дигиталната екосистема за интелигентно земеделие  NEVONEX: NEVONEX е отворена и независима от производителите екосистема, предоставяща цифрови услуги за селскостопанските машини, като осигурява безшевна свързаност на работните процеси и машините. Тя също така изпълнява и функциите на платформа, където доставчиците на селскостопанска техника и оборудване могат да предлагат услугите си. Тези услуги се изпълняват директно с наличните или с нови селскостопански машини, ако те са оборудвани с управляващ блок с активиран NEVONEX. Свързването на сензорите, които вече са интегрирани или са добавени в машината, отваря допълнителен потенциал за оптимизиране на разпръскването на семена, торове и пестициди и за автоматизиране на работните процеси.

Поглед върху свежестта, растежа и времето  с интелигентни сензорни системи: Свързаните сензорни системи на Bosch помагат на фермерите постоянно да следят външните влияния  и да реагират навреме. С Deepfield Connect Field Monitoring – Свързан мониторинг на полето - потребителите получават данни за времето и растежа на растенията директно на смартфона си. Системата Smart Irrigation – Умно поливане – оптимизира консумацията на вода при отглеждането на маслини. Със свързаните сензори в резервоара системата Deepfield Connect Milk Monitoring – Свързан мониторинг на млякото - измерва температурата на млякото, което дава възможност на мандри, млекопроизводителите и шофьорите на цистерни да вземат мерки, преди млякото да се е развалило. Друга интелигентна сензорна система е Greenhouse Guardian – Пазач на оранжерията, която открива рано всякакви болести по растенията. Събират се данни за влажността и нивата на CO2 в оранжерията, обработват се в IoT облака на Bosch с помощта на изкуствен интелект и се анализира рискът от инфекция.

Коментари
comments powered by Disqus