Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Световна премиера на новия Range Rover

27.10.2021 10:19

„Императорът“ демонстрира модерно излъчване, луксозно оборудване и ненадмината проходимост

Land Rover представи официално новия Range Rover в Кралската опера в Лондон. Новото поколение на „Императора“ дефинира модерния лукс чрез своя дизайн, осигурявайки повече от всякога изтънченост, избор на клиентите и възможности за персонализация.

Тиери Болорe, главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, каза: „Новият Range Rover е ярко проявление на нашата визия да създаваме най-желаните луксозни автомобили в света за най-взискателните клиенти. Той пише следващата глава от нашата уникална история на водещи иновации, които са отличителна черта на Range Rover вече повече от 50 години.“

Range Rover е оригиналният луксозен SUV автомобил, който води чрез своя пример вече 50 години, съчетавайки спокоен комфорт и стабилност с неудържима проходимост. Новият Range Rover е най-желаният досега, съчетаващ с лекота изумително модерно излъчване и естетическа грация с технологично усъвършенстване и постоянна свързаност – за първи път вече и със 7 места.

Луксозният SUV автомобил Range Rover от пето поколение издига модернистичната дизайнерска философия на Land Rover на следващо ниво със съвременна интерпретация на характерния си профил, за да създаде невероятно дизайнерско проявление.

Гери Макгавърн, главен творчески директор на Jaguar Land Rover, каза: „Възможно е да уважавате своето ДНК и пак да проектирате с мисъл напред – и това е, което ние направихме. Модернистичната природа на нашата дизайнерска философия не следва мода или тенденция.  Той е без излишни детайли и постига форма с модерно излъчване, но е пълен с чар и постига нови нива на емоционална ангажираност. Новият Range Rover е просто най-желаният, създаван някога.“

Новият Range Rover може да проследи произхода си обратно през поколенията - снижаващият се покрив, силната средна линия (с хоризонтален акцент) и по-ниските, издигащи се прагове. 

Характерният къс преден надвес, внушителната предна част, отвесното предно стъкло и отличителната задна част, която се стеснява при изглед отгоре, са ключови елементи при определяне на пропорциите на Range Rover и допринасят за несравнимото му присъствие.

Изравнените елементи са отличителен белег на новия Range Rover, а подпомагащите дизайна технологии допринасят за неговия изтънчен и солиден външен вид, включително изравнените стъкла, скритата лайстна по средната линия и гладките лазерно гравирани покривни съединения. Отличителните, скрити преди да светнат, задни светлини също са от решаващо значение за успеха на дизайна и ще се превърнат в подпис на Range Rover.

Също представен в Кралската опера, новият Range Rover SV ще предостави на клиентите още повече възможности да създадат наистина индивидуален автомобил, когато излезе в продажба през 2022 г.

Моделът SV е изящна интерпретация на лукса и персонализацията на Range Rover, олицетворение на изключителната ръчна изработка. Материалите за ексклузивните дизайнерски елементи на Range Rover SV включват блестящи метални плочки, гладка керамика, сложна мозайка, както и избор от висококачествени кожи или устойчива некожена материя Ultraafabrics™. Допълнителните дизайнерски комбинации като SV Serenity и SV Intrepid представят двуцветни контрастиращи отпред назад интериорни цветови решения, докато великолепният четириместен пакет SV Signature Suite предлага функционални подобрения, включително електрически разгръщаща се клубна масичка и хладилно отделение. 

Този ръчно изработен модел ще бъде първият автомобил, обозначен чрез новата стратегия за наименуване и керамичния диск SV и ще бъде известен просто като Range Rover SV. Дискът SV изразява дизайна и инженерната страст на подразделението Special Vehicle Operations за модерен лукс, производителност и проходимост. Дискът SV ще идентифицира всички нови автомобили Land Rover, лансирани от Special Vehicle Operations в бъдеще.

Новият Range Rover съчетава съвременни технологии с модерен лукс, за да осигури несравнима изтънченост за всеки пасажер и е първият модел, който използва новата гъвкава модулна надлъжна архитектура (MLA-Flex) на Land Rover. MLA-Flex може да съвмести двигател с вътрешно горене, plug-in хибрид и 100% електрически двигател. Тя представлява следващата стъпка в стратегията на Land Rover за опростена архитектура като част от преминаването към по-голяма гъвкавост на силовото предаване и определяне на нови показатели за качество.

Тя се предлага с избор от ефективни меки хибридни и plug-in хибридни двигатели и 4-, 5- или 7-местни интериори при конструкции на шасито със стандартно и дълго междуосие. Изцяло електрически Range Rover – първият изцяло електрически Land Rover – ще се присъедини към гамата през 2024 г.

Изцяло електрическият нов Range Rover ще бъде първият от серията изцяло електрически автомобили Land Rover. До края на десетилетието всеки модел ще се предлага с изцяло електрическо задвижване, което ще помогне на Jaguar Land Rover да постигне нетен нулев въглероден отпечатък за своите продукти, операции и верига на доставки до 2039 г.

Силовите агрегати на plug-in хибридните електрически автомобили (PHEV) с увеличен пробег осигуряват емисии на CO2 под 30 г/км, като сертифицираният по WLTP пробег в изцяло електрически режим е до 100 км (62 мили)1. Те предоставят очакван пробег в изцяло електрически режим в реални условия до 80 км (50 мили) – достатъчно за типичните клиенти на Range Rover да изминават до 75% от пътуванията си с използване само на електрическа енергия5.

Набор от иновативни технологии допринасят за несравнимия комфорт и изтънченост на новия Range Rover. Новата технология от трето поколение Активно шумопотискане4 осигурява едно от най-тихите купета на пътя.  Тя се основава на приглушената и уплътнена архитектура на шасито, като използва микрофони от външната страна на автомобила и високоговорители в подглавниците вътре в автомобила, за да създаде лични тихи зони за пътниците в купето – подобно до голяма степен на първокласни слушалки с активно шумопотискане.

Новият Range Rover предлага интуитивен гласов контрол с вградена функционалност Amazon Alexa2. Използването на естествени гласови команди позволява на клиентите да управляват всичко – от любимите си функции за информационно-развлекателни услуги и избор на музикални записи до навигация или телефонни контакти – като същевременно държат ръцете си на волана и погледа си на пътя.

Комфортът и благосъстоянието са подобрени от функцията за професионално пречистване на въздуха в купето3, която съчетава двойна технология nanoeTM X за намаляване на алергените и отстраняване на патогените, за да спомогне за значително намаляване на миризмите и вирусите, докато управлението на CO2  и филтрацията на фини прахови частици с размер 2,5 в купето подобряват качеството на въздуха. За модерната nanoeTM X технология е научно доказано, че значително намалява вирусите и бактериите, включително вируса SARS-CoV-23.

Устойчивостта се простира отвъд избора на ефективни двигатели с иновативни материали и процеси, съчетани с цел намаляване на въздействието върху околната среда вследствие от производството и шофирането на новия Range Rover. Те включват текстил Kvadrat™ от ремиксирана вълнена смес, който ще се предлага като опция за интериор без кожа. Неговата вълнена смес е топла и галеща, което го прави перфектния текстил за комбинация с техническата материя Ultrafrabraics™, която има всички тактилни качества на кожата, но е с 30% по-лека и генерира 3/4 по-малко CO2. 

Обичайната проходимост и стабилност на Range Rover се осигуряват от новаторската интегрирана система на Land Rover за управление на шасито, която контролира най-изчерпателния набор от шаси технологии, монтирани някога на автомобил от този вид. Кормилното управление на всички колела осигурява по-голяма стабилност при висока скорост и най-малкия диаметър на завой от всички автомобили Land Rover, докато усъвършенстваното електронно въздушно окачване реагира превантивно спрямо пътя отпред, използвайки навигационни данни eHorizon. Новата технология за динамични реакции Dynamic Response Pro осигурява бързо реагиращ електронен контрол на накланянето с цел повишена стабилност и пъргавина във всяка среда.

Изцяло новият Range Rover от пето поколение е проектиран, разработен и конструиран във Великобритания и ще бъде произвеждан изключително в завода на Land Rover в Солихъл – историческия дом на Range Rover – на нова най-съвременна производствена линия. Инвестицията в завода ще доведе до подобрено качество, като на една и съща линия ще се сглобяват ефективни меки хибридни, plug-in хибридни и изцяло електрически варианти на новия Range Rover. 

 

 

1Данните за PHEV, цитирани при представянето, се основават на прогнозни оценки на производителя. Данните, предоставени при лансирането, се основават на прогнозни оценки на производителя в съответствие със законодателството EU/WLTP за деривати със стандартно междуосие и пет места с напълно заредена батерия. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. Данните за CO2 емисиите, разхода на гориво, консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара, джантите, монтираните аксесоари, действителния маршрут и състоянието на батерията. Данните за пробега се основават на серийно произвеждано превозно средство по стандартизиран маршрут. PHEV е наличен за поръчка в началото на 2022 г.

2 Amazon Alexa Voice AI се предлага само на определени пазари. Amazon, Alexa и всички свързани лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или нейните дъщерни дружества. Някои функционалности на Alexa зависят от технологията за интелигентен дом. Използването на Amazon Alexa изисква акаунт в Amazon.

3 Texcell Research, проучване, проведено през 2020 г.за Panasonic и резултати, предоставени от Panasonic 

4 Стандартно оборудване за автомобили с монтирани аудиосистеми със съраунд звук Meridian Signature Surround

5Прогнозни оценки на производителя. Действителното време на зареждане може да варира в зависимост от условията на околната среда и наличната инсталация за зареждане. Предполага се, че зареждането е само у дома и се основава на анонимизирани данни за собственост от клиенти на Range Rover в цял свят.

Коментари
comments powered by Disqus