Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Впечатляващ дебют на Jeep® Compass в София

28.09.2017 10:02

Новият компактен SUV предлага ненадмината възможност за 4x4 и динамика на шофиране

На стилно и вълнуващо представяне на новия Jeep Compass в София Тех Парк клиенти и журналисти имаха възможност да се потопят в атмосферата на марката.  За настроението на гостите се погрижиха екстравагантните изпълнителки от струнен квартет Стрингс, адреналинът се вдигна от пърформанса на байкърите, водени от  Николай „Доктора“ Панайотов и атлетите Златко и Алек от Фрийрън България. Дъждът не успя да потуши ентусиазма на гостите и всички задно се насладихме на огнено шоу на открито, предложено от мистичната формация Файъртър, предшестващо появата на автомобилите, вместо стандартното дръпване на покривалото.

Новото превозно средство е ключово допълнение към портфолиото на Jeep, тъй като позволява на марката да атакува компактния сегмент SUV - изключително важен и бързоразвиващ се сегмент по света, който се очаква да нарасне с близо 20% до 7,5 милиона през 2020 г. Само в Европа този сегмент днес е над 1,6 милиона и се очаква да достигне повече от 2 милиона единици до 2020 г.

За да отговори на различните нужди на клиентите в целия регион, новият Compass предлага два бензинови и два дизелови двигателя в общо осем различни комбинации от двигатели и четири различни конфигурации: Sport, Longitude, Limited – с най-високо изпълнение от гледна точка на усъвършенстване, стандартно технологично съдържание и оборудване, и Trailhawk - предлагащ най-добрите в класа Trail Rated 4x4 възможности чрез специфични стандартни характеристики, предназначени за клиенти, които изискват най-много от гледна точка на възможностите за движение извън пътната настилка.

Отличителен, модерен, автентичен Jeep дизайн с премиум черти и стремеж към свобода на открито

Новият Jeep Compass се отличава със запомняща се, модерна естетика, с широка позиция и изключителни пропорции „от прозорците до гумите”. Новият компактен SUV е лесно разпознаваем като Jeep благодарение на характерните традиционни дизайнерски знаци, като седемслотовата решетка и трапецовидните „арки” над колелата. Дизайнерите на Jeep придават на  легендарната седемслотова решетка нов стил, като подчертават всеки отделен хром слот с гланцирано черно. LED светлинте на предните фарове, контурирани с черно, добавят характер и отношение към лицето на изцяло новия Jeep Compass.

Драматичната линия на покрива и мускулестите калници създават зашеметяващ профил. Премиум външен вид е постигнат с множество декоративни елементи в гланцирано черно. Наличният двупанелен шумоизолиран панорамен покрив, проектиран да увеличи максимално повърхността и пространството за главата, осигурява усещането за свобода на открито, което е емблема на марката Jeep. Отличителна характеристика на задната част на новия Compass са уникалните LED лампи: с тънка, правоъгълна форма, задните лампи навлизат ултимативно в повдигащата се врата за премиум външен вид, запомнящ се и разпознаваем като Jeep Compass на пътя или извън него.

Високият интериорен дизайн се отличава с превъзходни характеристики и технологии

Новият интериорен дизайн на Jeep Compass се отличава с изискани материали и технически детайли. Трапецовидният панел на стените е с характерен за Jeep дизайн, спортен цвят и финални щрихи, които допълват интериора. Централното табло приютява 5,0-инчовите, 7,0 или 8,4-инчови сензори на системата Uconnect. Централната конзола елегантно интегрира функционалните възможности на Jeep Compass, включително избор на скоростна кутия, управление Selec-Terrain, електронна спирачка за паркиране, бутони за спиране на двигателя (ESS), бутони за управление на климата в автомобила и силата на звука, както и лесни за позлване и достъпни портове за медиа свързване и зареждане .

Инструменталният клъстер на водача е внимателно проектиран и разполага с 3,5-инчов или 7-инчов информационен LED дисплей за водача. Цветният 7-инчов информационен екран може да се конфигурира от водача за по-лесен достъп по време на шофиране и е стандартен за моделите Limited и Trailhawk.

Разширена лесна за ползване технология, включваща изцяло нови информационни системи

Новият Jeep Compass задава новия стандарт по отношение на системите за инфоразвлечение в гамата на Jeep. Той предлага три нови Uconnect системи (UConnect 5,0, 7,0 и 8,4NAV), предоставящи комуникационни, развлекателни и навигационни функции, с цел подобряяване шофирането и комфорта на пътниците. Системите Uconnect 7,0 или 8,4 NAV имат екран с висока разделителна способност с капацитивно докосване и включват нови функции на Apple CarPlay и Android Auto (стандартни за Limited и Trailhawk) за hands-free телефон, навигация (само за системата 8,4NAV) и гласово текстово съобщение. Те ще позволят на клиентите да интегрират безпроблемно системите за контрол на гласа на телефона си и пълната гама от функции за инфоразвлекателни услуги.

Compass Limited и Trailhawk също така разполагат с Uconnect 8.4 NAV с Jeep Skills. Това лесно приложимо приложение предоставя индекси, специфични за офроуд, които позволяват на шофьорите да наблюдават ефективността си по маршрути.

Превъзходна динамика на пътното движение

"Small wide architecture" платформата на FCA, напълно независимото окачване, изключителната сегментна честотна амортизация на предна и задна габаритна система и прецизната електрическа кормилна уредба осигуряват превъзходна динамика на пътното шофиране в изцяло новия Jeep Compass.

Compass се гордее със солидна основа. Горната част на корпуса и рамката са конструирани като цяла единица за по-твърда и по-ефективна структура. Повече от 65% стомана с висока якост се използва за оптимизиране на динамиката на автомобила и ефективността при катастрофа, като същевременно оптимизира ефективността на теглото.

Най-добрите в класа офроуд способности с две водещи 4x4 системи

Най-добрите в своя клас офроуд възможности се постигат благодарение на две усъвършенствани, интелигентни постоянни 4x4 системи: Jeep Active Drive и Jeep Active Drive Low, с crawl ratio коефициент 20:1, всяка от които може да предаде 100% от наличния въртящ момент към всяко едно колело, когато е необходимо. Системите Jeep Active Drive и Active Drive Low 4x4 включват системата Jeep Selec-Terrain, осигуряваща до пет режима (автоматичен, сняг, пясък и кал, както и ексклузивния Rock режим на Trailhawk) за най-доброто задвижване на четирите колела ефективност на всякакви повърхности - на или извън пътя - и при всякакви метеорологични условия.

Compass разполага с разединителен заден мост и задвижващ блок (PTU), за да осигури 4x4 моделите с повишена икономия на гориво. Двете системи Jeep Active Drive и Active Drive Low 4x4 се задействат незабавно, когато е необходимо 4х4 тракция. Всички модели 4x4 Compass също така разполагат с 4WD "Lock" функция, която блокира тракцията 4x4 постоянно и може да бъде избрана от водача с помощта на специален бутон.

Пълна гама от възможности за задвижване

За да отговори на всички нужди и предпочитания на клиентите, изцяло новият Jeep Compass предлага осем комбинации от двигатели, включващи два бензинови, два дизелови двигателя и две скоростни кутии - деветстепенната автоматична и шестстепенна ръчна.

В Европа гамата Compass включва един бензинов и два дизелови двигателя. Предложенията за бензиновите агрегати включват 1,4-литров MultiAir2 Turbo двигател със Stop & Start, който осигурява 140 к.с. при 5000 об /мин и въртящ момент от 230 Нм при 1750 об/мин в комбинация с шестстепенната механична скоростна кутия и конфигурация 4х2. 1,4-литровият двигател MultiAir2 Turbo 170 к.с. при 5500 об /мин. и въртящ момент от 250 Нм при 2500 об /мин., съчетани с деветстепенна автоматична скоростна кутия и 4x4 конфигурация.

Обхватът на дизеловите двигатели включва ефективния 1,6-литров MultiJet II със Stop & Start, който осигурява 120 к.с. при 3750 об/мин и въртящ момент 320 Нм при 1750 об/мин., свързан с шестстепенната механична скоростна кутия и конфигурация 4х2, а 2,0-литровият MultiJet II със Stop & Start със 140 к.с. при 4000 об/мин. – свързан с деветстепенната автоматична скоростна кутия - и 140 к.с. при 3750 об/мин - с шестстепенната механична трансмисия - и двете генерират въртящ момент от 350 Нм при 1750 об /мин , в конфигурация 4х4.

По-високата версия на 2,0-литровия MultiJet II със Stop & Start - осигуряваща 170 конски сили в комбинация с деветстепенната автоматична трансмисия и 4x4 конфигурация (включително режима Trailhawk с бавни предавки) - допълва дизеловото предложение на новия Compass.

Коментари
comments powered by Disqus