Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 10% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Всичко за топ хибридното BMW 545e xDrive

14.08.2020 11:56

Интелигентното взаимодействие на двете задвижвания комбинира най-доброто от два свята

С десетгодишния си план за устойчивост BMW Group подчертава своя ангажимент към целите на Парижкото споразумение за климата. В основата на тази амбиция е разширяването на електрическата мобилност. Към края на 2019 година са реализирани над 500 000 електрифицирани автомобила, до края на 2021 година броят им се очаква да достигне 1 млн. Значителен принос за постигането както на миналите, така и на бъдещите цели има BMW Серия 5. С около 50 000 екземпляра, реализирани в целия свят, Plug-in хибридите на BMW Серия 5 са най-успешните електрифицирани модели в портфолиото на BMW Group през 2019 година.

Разширяване на новото BMW Серия 5 до пет Plug-in хибридни модела

С разширяването от два до пет модела с иновативно Plug-in хибридно задвижване до ноември 2020 година новото BMW Серия 5 предлага най-широката PHEV гама в рамките на едно моделно семейство на BMW Group.

Технологията BMW eDrive от най-ново поколение в комбинация с четирицилиндров бензинов двигател задвижва и новите BMW 530e Plug-in хибридни модели. От юли 2020 година на пазара са въведени и новото BMW 530e Седан (среден разход на гориво: 1,8–1,7 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,8–13,7 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 42–39 г/км)* и новото BMW 530e xDrive Седан (среден разход на гориво: 2,1–2,0л/100 км; среден разход на електроенергия: 16,4–15,9 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 49–46 г/км)*.

От ноември 2020 година стартират и новото BMW 530e Туринг (среден разход на гориво: 2,1–1,9 л/100 км; среден разход на електроенергия: 15,9–14,9 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 47–43 г/км)* и новото BMW 530e xDrive Туринг (среден разход на гориво: 2,3–2,1л/100 км; среден разход на електроенергия: 16,9–15,9 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 52–49 г/км)*.

Върхов модел: новото BMW 545e xDrive Седан

При новото BMW 545e xDrive Седан (среден разход на гориво: 2,4–2,1л/100 км; среден разход на електроенергия: 16,3–15,3 кВтч/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 54–49 г/км)* един синхронен електромотор с максимална мощност 80 кВт/109 к.с. е комбиниран с ефективен редови шестцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 210 кВт/286 к.с., като системната им мощност достига 290 кВт/394 к.с. Мощността се подава ситуативно към четирите колела чрез осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентното задвижване BMW xDrive. Максималният системен въртящ момент е 600 Нм. Максималната скорост е 250 км/ч, в чисто електрически режим до 140 км/ч. Новото BMW 545e xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,7 сек. С това то категорично е най-динамичният шестцилиндров Plug-in хибрид на BMW.

Благодарение на интелигентно контролираното взаимодействие на двете задвижвания новото BMW 545e xDrive комбинира най-доброто от два свята. То позволява както чисто електрическо шофиране в града и ефективно пътуване между дома и работното място, както и динамични и комфортни пътувания на дълги разстояния. С чисто електрическия си пробег ос 54-57 километра и средният разход на гориво от 2,4–2,1 литра/100 км новото BMW 545e xDrive съчетава типичните за марката динамика на управлението и висок комфорт при дълги пътувания с подчертано ефективно оползотворяване на ресурсите. Високоволтовата батерия на най-новия Plug-in хибриден модел на BMW Серия 5 е 400-волтова литиево-йонна батерия, която е монтирана компактно под задната седалка. С вместимостта на багажника си от 410 литра транспортните възможности на BMW 545e xDrive са незначително по-малки от тези на вариантите с бензиново и дизелово задвижване.

Различни режими за шофиране за максимална ефективност в зависимост от нуждите и изискванията

За оптимално оползотворяване на комбинацията между нежния като коприна редови шестцилиндров двигател и задвижването eDrive при всякакви ситуации на пътя, BMW 545e xDrive подпомага водача по разнообразни начини по отношение на управлението на енергията. С натискане на съответния бутон на средната конзола се активират различни по функционалност режими на шофиране, като част от тях могат да бъдат и индивидуализирани.

Стандартната настройка е режимът HYBRID, който осигурява балансирани настройки и интелигентно взаимодействие между двигателя с вътрешно горене и електромотора. От менюто iDrive като алтернатива режимът ELECTRIC може да бъде избран като стандартна настройка. В режим HYBRID се използва предимно електромоторът, двигателят с вътрешно горене се включва едва при по-висока скорост респективно, по-интензивно натоварване. Благодарение на свързаността с навигационната система взаимодействието между двигателя с вътрешно горене и електромотора може да бъде адаптирано предвиждащо и прецизно към воденето по маршрута, топографията и другите ситуации на пътя. Електрическият пробег се повишава чрез рекуперация при движение по инерция и спиране. Спестените по този начин резерви от енергия могат целенасочено да бъдат ползвани за шофиране с нулеви локални емисии в градските участъци от маршрута и около целта на пътуването.

Чрез двукратно натискане на бутона HYBRID се активира още по-оптимизиран по отношение на ефективността вариант на този режим (HYBRID ECO PRO). При него за допълнително понижаване на разхода на гориво допринася и функцията безмоторно движение във фазите на движение по инерция. Управлението на базата на данните от навигационната система и сензорите освен това оптимизира и ефективността на регенерацията на спирачната енергия. По този начин безстепенната адаптивна рекуперация се ползва особено интензивно за спиране, например при доближаване до кръстовище или до движещ се отпред автомобил. В режим SPORT електромоторът подпомага редовия шестцилиндров бензинов двигател с активиране на пълната системна мощност от 290 кВт/394к.с. Тази настройка е насочена към динамика, превключването на предавките е спортно.

В режим ELECTRIC е възможно шофиране с нулеви локални емисии до 57 километра и със скорост до 140 км/ч. 

Специално звучене за особено изживяване при шофиране

Новият звук за „готовност за движение“ на BMW 545e xDrive е резултат от сътрудничеството с композитора Ханс Цимер и събужда радостно очакване от електрическото шофиране, когато водачът се качи в автомобила и натисне бутона Старт/Стоп. За акустична защита на пешеходците при електрическо шофиране от система от високоговорители се генерира неподражаем звук, разработен специално за електрифицираните модели на BMW. Звуковото оформление при ниски скорости до 30 км/ч излъчва акустично присъствие, без да нарушава акустичният комфорт на пътниците.

Озвучителната система на автомобила осигурява и „Active Sound Design“ за автентично и особено интензивно в режим SPORT възприемане на звука на задвижването в интериора на автомобила.

Електрическата мобилност среща свързаността: дигиталните услуги за Plug-in хибридните модели на BMW Серия 5

С иновативните си дигитални услуги BMW Group активно допринася и за повишаване на атрактивността на електрифицираните автомобили.

Услугата BMW eDrive Zone позволява автоматично превключване на задвижващата система в чисто електрически режим при навлизане в градски екологични зони или други дефинирани райони на града. В допълнение към това шофирането на Plug-in хибриден модел на BMW с нулеви локални емисии се възнаграждава от уникалната в света програма за премии BMW Points.

Освен бензиностанциите навигационната система показва и обществените станции за зареждане. При избора на зарядна станция водачът допълнително получава и прогноза за нейната заетост, както и препоръки за разположените наблизо ресторанти и кафенета. Освен това BMW осигурява възможност на клиентите на BMW Charging още от автомобила да резервират определена зарядна станция за определен период. Лесното и комфортно зареждане у дома и при пътуване се осигурява и от другите продукти и услуги на BMW Charging. Сред тях са различните варианти на Wallbox вкл. инсталационна услуга, индивидуалните предложения за „зелена“ електроенергия и достъпът до най-голямата в света мрежа от обществени зарядни станции, която само в Европа включва над 150 000 точки за зареждане. Оптимизираният по всяко време на годината комфорт се осигурява от включеното в серийното оборудване Предварително кондициониране на интериора с помощта на стационарното отопление и стационарната климатизация. Когато предварителното кондициониране се извършва по време на зареждане при дефиниран час на потегляне, се гарантира и пълният електрически пробег. Управлението се извършва от автомобила или удобно чрез My BMW App.

 * Предварителни данни

 

Коментари
comments powered by Disqus