Вход

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

0 продукта | 0 лв.

Абонамент

Благодаря, че избрахте да се абонирате за auto motor und sport. Изберете вида абонамент и въведете нужните данни, а ние ще се погрижим списанията да достигнат до Вас максимално бързо.

Избери годишен абонамент и вземи 20% отстъпка.

auto motor und sport Bulgaria logo

Новият Opel Meriva e водещ в своя сегмент модел

22.05.2014 11:38

Върхово ниво на комфорт за потребителите от най-добрата възраст

Новата Meriva - обновена, по-ефективна и икономична, по-привлекателна и по-комфортна откогато и да било - cе представя в отлична форма отвън и отвътре, превръщайки се в голям хит сред клиентите от всички възрасти. През април многофункционалният ван на Opel отново се нареди на първо място в своя сегмент от пазара (MPV B-сегмент) в Германия, оставяйки след себе си всички свои основни конкуренти. Важен фактор за успехите е обстоятелството, че допълнително усъвършенстваната версия на шампиона по гъвкавост е също толкова грижовна към здравето на гърба на потребителите, колкото и нейният предшественик. Tова е ключов фактор за автомобил, конструиран специално за активните хора от "най-добрата възраст" - над 50-годишни, но все още млади по дух и сърце, както и за младите семейства с деца. Германската независима кампания, свързана с грижите и опазването на ортопедичното здраве на гърба ("Aktion Gesunder Rücken e.V.") отличи модела Meriva със своя престижен сертификат за качество AGR, превръщайки го в първия и единствен сериен автомобил в света, получил този знак на одобрение за цялостната си ергономична концепция.

Потребителите от "най-добрата възраст" - взискателна група от клиенти, която става все по-значима

Tе са активни, мобилни и много добре знаят какво точно искат. Постоянно нарастващата по численост група на представителите на т.нар. "най-добра възраст" е част от серията демографски промени. Някои от тях осъществяват професионалната си мечта с нарастването на възрастта и откриващата се пред тях възможност да осъществят втора кариера като самостоятелни бизнесмени. Други инвестират все по-голяма част от своите приходи в в занимания през свободното време като ваканции и пътешествия например. Поради тази причина, хората от тази възрастова група се интересуват все повече от избора и покупката на средство за индивидуален транспорт. Сред около 54-те милиона притежатели на свидетелства за правоуправление на лек автомобил в Германия, около десет милиона са тези на възраст над 65 години, сочат данните на статистиката и на Германската федерална служба за пътна безопасност.

През първите седем месеца на 2013 година, средната възраст на клиентите, закупили нов автомобил е била 52,4 години, докато през 1995 година тя е била 46,1 години. По данните на анализаторите от изследователския център CAR Automotive Research Center към германския Университет на Дуисбург-Есен, всеки трети клиент е бил на възраст над 60 години. Към 2020 година изследователите прогнозират по-нататъшно увеличение на средната възраст на клиентите на нови автомобили до 55 години.

При това възрастта на купувачите няма нищо общо с обичайните клишета, свързани с възрастните пенсионери и типичните за тях маниери на поведение на пътя. Всъщност маркетинговите анализи и прогнозните студии на компаниите в автомобилната индустрия са установили, че "поколението шестдесет плюс" все повече търси автомобили, които предизвикват непосредствени емоции и осигуряват най-високото възможно равнище на комфорт, максимално прегледно и ясно оформление на вътрешното пространство, върхова безопасност, дизайн и ергономия. Целият този комплекс от качества се предлага от новия Opel Meriva, който сега осигурява още по-високо равнище на комфорт благодарение на новия изключително тих дизелов двигател и интелигентната инфоразвлекателна система IntelliLink.

Новаторската система на вратите FlexDoors позволява лесно влизане и излизане от автомобила

Най-яркият и емблематичен елемент от прочутата цялостна ергономична концепция на модела Meriva е революционната патентована система на вратите FlexDoors. Докато обичайният ъгъл на отваряне на вратите е 68 градуса, отварящите се на 84 градуса предни и задни врати на Meriva осигуряват удобен достъп до вътрешността на купето за водача и всички пътници. С цел осигуряването на максимално лесно качване и слизане без значение дали автомобилът е паркиран в просторен или в тесен паркинг, вратите разполагат с четири различни степени на отваряне и могат да се отворят напълно до почти перпендикулярна спрямо каросерията позиция. Друго предимство на уникалните по рода си врати FlexDoors е възможността за качване и слизане без необходимост от сложни и затруднителни движения на тялото дори в ограничени пространства, което се отразява положително на ортопедичното здраве на гърба. Стабилните ръкохватки за опора, разположени отляво и отдясно на средните странични колони на каросерията се използват напълно интуитивно при качване и повишават допълнително удобството за пътниците. По-високата позиция на седалките на водача и пътника до него на свой ред предоставят по-добра видимост във всички посоки.

Eргономичност и гъвкавост - основата на модерните ергономични концепции

Системата FlexSpace, която се предлага серийно при модела Meriva, дава възможност за бързо и лесно  трансформиране на вътрешното пространство от пет- в двуместно, като при това не се налага трудоемко демонтиране на седалките. Серийно инсталираните предни седалки на Meriva предлагат водещ в класа диапазон на регулиране от 240 мм в надлъжна посока (напред/назад) и от 65 мм по височина, с което дават възможност на хора с най-различна височина, телосложение и анатомични особености да намерят най-удобната и подходяща за тях позиция. Освен това, допълнително се предлагат и eргономични седалки cъс сертификат за одобрение от AGR и пълна гама от настройки, сред които допълнително регулиране по наклон, допълнителна лумбална опора, възможност за удължаване на опората в областта на бедрата и четири вида настройки на облегалката за глава. За още по-висок комфорт в студените дни, при новата Meriva се предлага система за многостепенно отопление на седалките, а моделът е и единственият представител на своя клас с отопление на волана - не се налага водачите да използват ръкавици, което на свой ред се отразява положително на повишаването на безопасността.

Повишеното равнище на комфорта се допълва и от инсталираната система от сензори за подпомагане на паркирането Park Assist със следене за препятствията само в предната част или изцяло отпред и отзад. При новата Meriva вече се предлага и видеокамера за следене на маневрите на заден ход, която показва наличието на всички евентуални препятствия на 7-инчовия екран на инфоразвлекателната система IntelliLink. По този начин водачът на Meriva получава отлична видимост на зоната зад автомобила без да се налага да прави трудни и напрягащи движения, извивайки гърба си, за да погледне назад.

Предлаганите допълнително халогенни светлини с функция за завои и кръстовища и дневните светлини с LED-елементи се адаптират автоматично към условията на пътя и и правят маневрите на кръстовища много по-безопасни чрез осигуряване на по-добра видимост както за водача, така и за останалите участници в движението.

Багажното пространство с максимален полезен обем 1500 литра и изцяло равен под може да отговори без проблеми и на най-големите изисквания по отношение на товарния капацитет. В допълнение към това, новата Meriva предоставя и още едно интелигентно транспортно решение под формата на изключително щадящия гърба сгъваем багажник за велосипеди FlexFix, който експертите на AGR препоръчват. Новаторският багажник за велосипеди FlexFix на Opel в задната част може да превозва два велосипеда с максимално общо тегло до 40 килограма. Багажникът FlexFix е винаги на разположение в Meriva, като в сгънато състояние се прибира в задната броня и може да се извади оттам като чекмедже само с няколко лесни движения.

Ново поколение инфоразвлекателна система IntelliLink

Новата Meriva се отличава с ново поколение инфоразвлекателна система IntelliLink, която дава възможност за безпроблемна интеграция на функциите на личния смартфон в автомобила. Големият цветен екран с диагонал седем инча и висока разделителна способност разполага с нов интерфейс с графично оформление IntelliLink, позволяващо по-лесно следене на показанията на системата и по-плавна и бърза работа с нейните функции. Системата предлага възможност за безжично свързване с Bluetooth на разговорно устройство "без ръце" и за поточно възпроизвеждане на аудиофайлове, както и допълнителна USB връзка. Бързата и прецизна навигационна функция е част от допълнително предлаганите системи Navi 650 и Navi 950 IntelliLink. Крайната цел на пътуването може да бъде зададена лесно чрез гласова команда посредством функцията за бързо еднократно въвеждане "one shot entry" (извикване на навигацията и просто произнасяне на адреса на крайната цел в една фраза), докато и двете ръце на водача остават на волана.

Бестселър на марката Opel с богата гама от задвижващи агрегати

Новата Meriva cе предлага с нова палитра от бензинови, LPG (пропан-бутан) и дизелови задвижващи агрегати. Безспорен акцент в нея е новото поколение дизелови двигатели 1.6 CDTI, които впечатляват със своя нисък разход на гориво и отговорно отношение към околната среда, както и с великолепната си мекота на работа и забележително ниски нива на работния шум. С емисии на CO2 от едва 99 грама на километър пробег, в бъдеще моделът Meriva ще слезе под границата от  100 грама и ще предложи най-добрата по рода си комбинация от комфорт, ефективност и икономичност.

Новите механични предавателни кутии с намалена степен на триене предлагат ново равнище на комфорт при смяна на предавките в съчетание с всички бензинови, LPG и дизелови двигатели. В допълнение към това, вече се предлага и шестстепенна трансмисия с намалено триене, която повишава допълнително комфорта както при версиите с максимална мощност 88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с. на бензиновия двигател 1.4 Turbo, така и при турбодизеловия агрегат с мощност 81 кВт/110 к.с.

Коментари
comments powered by Disqus